Art Rupestre Patrimoni Mundial a Catalunya

De març a octubre de 2015

El Museu d’Arqueologia de Catalunya impulsa la Ruta de l’Art Rupestre, un projecte de turisme cultural per a donar a conèixer aquest valuós patrimoni, inscrit en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1998. El cicle que programem enguany té com a objectiu apropar-vos als principals jaciments d’art rupestre de Catalunya. Les conferències tenen el valor afegit que seran a càrrec dels arqueòlegs i gestors més destacats en la recerca i la conservació d’aquest patrimoni, és una oportunitat única!

Dijous 12 de març, a les 19.30 h
  • El conjunt rupestre de les Muntanyes de Prades: entre caçadors-recol·lectors i agricultors-pastors. A càrrec de Ramon Viñas, director del Museu Comarcal de la Conca de Barberà i investigador a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Dijous 16 d’abril, a les 19.30 h 
  • El Conjunt Rupestre Abrics de l'Ermita. 8000 anys d'espai sagrat des d'una perspectiva de futur. A càrrec d’Agustí Vericat, Tècnic de Turisme/Patrimoni de l’ajuntament d’Ulldecona i Director del Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita. Connectarà tota la significació cultural, simbòlica i ritual des d'una perspectiva del segle XXI: el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre dels Abrics de l’Ermita i les visites guiades especialitzades i adaptades, l'oferta didàctica, les noves tecnologies i els recursos multimèdia. L'Ermita de la Pietat com a espai sagrat des de fa 8000 anys fins avui en dia, permet transmetre una idea de connexió entre la cultura prehistòrica i l'actual.

Dijous 22 d’octubre, a les 19.30 h
  • La Roca dels Moros del Cogul i la gestió del patrimoni rupestre a Catalunya. A càrrec de Josep Castells, cap de la Secció d’Informació i Estudis del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura. Més informació >

Organitza: Museu d'Arqueologia de Catalunya

Col·labora: Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Centre d’Interpretació d’Art Rupestre dels Abrics de l’Ermita (Ulldecona) i Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura.

 Lliure accés

Aforament limitat, cal inscriure-s’hi prèviament al tel. 93 423 21 49 | infomac@gencat.cat

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook