Catàleg en línia

Exploreu la col·lecció del Museu d’Arqueologia de Catalunya amb el nou Catàleg en líniai navegueu entre peces destacades del mil·lenari patrimoni arqueològic català.

El projecte de Catàleg en línia del MAC posa en disposició del públic la col·lecció arqueològica de les seves seus a través de fitxes documentals amb imatges d’alta definició i models 3D. Per promoure la recerca i el gaudir, és ara possible fer cerques de dades i aplicar filtres com ara: nom, seu, material, tècnica, datació, jaciment i cultura.

La present selecció d’objectes anirà creixent amb el desenvolupament futur de la base de dades del catàleg, incorporant més elements del territori arqueològic català i oferint noves funcionalitats, històries i experiències.

La documentació dels objectes està disponible en tres idiomes, català, castellà i anglès. Les fotografies dels objectes es poden ampliar, fent possible apreciar els seus detalls inclòs textures, tonalitats de colors i inscripcions. L’usuari pot interactuar amb els models tridimensionals, consultar objectes relacionats de la col·lecció i descarregar les fitxes amb les seves dades.

No sabeu per on començar?

Si teniu curiositat com era un biberó al món romà, mireu aquest biberó de ceràmica, i si us agraden les històries bèl·liques dels ibers, aquí veure el primer crani enclavat documentat a Catalunya. Pels gustos més clàssics, recomanem la estàtua d'Esculapi i el seu 3D, i pels més grotescos, el cap de dimoni de l’església de Sant Miquel d'Olèrdola.  

Accediu a l’inici del catàleg des d’aquí - ACCÉS DESABILITAT, EN FASE DE PROVES -


Twitter
Facebook