El Argar: una societat de classes a la prehistòria de la península Ibèrica

24 de març de 2011

La societat de El Argar es va desenvolupar al sudest de la península Ibèrica entre 2200 i 1550 abans de la nostra era. La varietat i quantitat del seu repertori artefactual en ceràmica, metalls o pedra va cridar ben aviat l'atenció de la investigació prehistòrica, de forma que l'arqueologia argàrica es va convertir en un referent per al coneixement de l'Edat del Bronze a l'Europa occidental.

La freqüent elecció de turons prominents i estratègics com a llocs d'hàbitat i, sobretot, un extens registre funerari en el què hi destaquen importants diferències pel que fa a les ofrenes assignades a cada individu han fonamentat la idea que la societat argàrica va desenvolupar grans diferències polítiques i econòmiques.

En aquesta conferència, Rafael Micó -professor de prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona i codirector del projecte de recerca i museïtzació del jaciment argàric de La Bastida a Totana, Múrcia-, farà un repàs de les darreres novetats sobre l'arqueologia argàrica, i avaluarà de quina manera permeten avançar en el coneixement d'una de les primeres societats estatals europees, en el marc de la recent renovació de la sala.

Activitat gratuïta. Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gancat.cat o al 934232149


Twitter
Facebook