Cuina, poder i art: la història

3 de maig de 2010

Molts plats actuals semblen més que aliments, obres d’art. Però la cuina de disseny no és un invent d’ara. Els romans ja tenien sensibilitat envers la cuina, sabien potenciar les aromes i els gustos dels aliments, la combinació de textures i fins i tot la presentació era exquisida. Però molt abans d’ells, a l’antiga Mesopotàmia, els seus governants es guanyaven l’adhesió dels seus vassalls mitjançant els aliments. La religió també ha sabut dominar i reprimir a través de les limitacions alimentàries.

La cuina, el poder i l’art són tres aspectes de la vida que la història ens demostra que van moltes vegades unides. Aquesta combinació fa que l’acte de menjar esdevingui, més que una necessitat, un plaer i una satisfacció.

L’arqueòleg Lluís Garcia, investigador associat del CNRS, ens plantejarà amb la seva xerrada aquesta perspectiva històrica.

Activitat gratuïta. Es recomana reserva prèvia al Tel. 93 423 21 49 o 93 424 65 77 | infomac@gencat.cat

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook