2018

Dimecres 21 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "El setge de Laquix i la conquesta assíria del Llevant", a càrrec del Dr. Jordi Vidal Palomino.

Dimarts 20 de novembre. Conferència + comentari d'una peça. Una altra mirada: "Nunc est bibendum! La cultura del vi a l'antiguitat clàssica", a càrrec del professor Carles Buenacasa. Amb la col·laboració de la Societat Catalana d'Arqueologia.

Dimecres 14 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "Els grecs a Egipte", a càrrec del Dr. Borja Antela Bernárdez.

Dimecres 7 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "Sardenya i el pas de la protohistòria als pobles colonials", a càrrec de la Dra. Núria Rafel i Fontanals.

Dijous 4 d'octubre. Presentació de llibre. "Monografies del MAC, Núm. 1", II WORKSHOP ON LATE NEOLITHIC CERAMICS IN ANCIENT MESOPOTAMIA. POTTERY IN CONTEXT. Coordinadors científics: Anna Gómez Bach, Jorg Becker i Miquel Molist.

Dijous 27 de setembre. Conferència. "Els castells medievals catalans. Imatge actual d'uns testimonis del passat", a càrrec de Jordi Tura Masnou, comissari de la mostra.

Dimecres 27 de juny. Conferència. "La vida sexual dels emperadors a través dels autors clàssics.", a càrrec de Marc Mayer, doctor en Filologia Clàssica. 

Dijous 3 de maig. Conferència. "Navetes i coves: l'arquitectura per als morts a la Menorca talaiòtica", a càrrec d'Elena Sintes Olives.

Dijous 26 d'abril. Conferències. "Animals mítics d'Amerindia", a càrrec de la Dra. Victoria Solanilla (UAB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 25 d'abril. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "A la recerca de l'or dels faraons. Les mines auríferes del desert oriental", a càrrec del Dr. Jose Lull (UAB).

Dimecres 18 d'abril. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "L'estudi dels paisatges romans de Catalunya: models teòrics i realitat arqueològica", a càrrec del Dr. Oriol Olesti (UAB)

Dijous 12 d'abril. Conferències. "Costa Rica: medi ambient i història antiga del territori", a càrrec de la Dra. Meritxell Tous (UB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 5 d'abril. Cicle de conferències / En el marc de l'exposició "Arquitectura Talaiòtica a la Prehistòria de Menorca". "Talaiots i taules: l’arquitectura per els vius a la Menorca talaiòtica", a càrrec d'Antoni Ferrer Rotger. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 4 d'abril. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "Troia, el destí d'una ciutat", a càrrec del Dr. Jaume Pòrtulas (UB).

Dimarts 27 de març. Conferències. "Xamans i esperits", a càrrec de Virginia Novoa (Museo del Jade y de la Cultura Precolombina del Instituto Nacional de Seguros). Presentació Joan Muñoz, responsable de comunicació i difusió del MAC.

Dijous 15 de març. Cicle de conferències / Dones i Arqueologia. Aproximació als estudis de gènere. "La violència de gènere i la dominació masculina a la Grècia antiga", a càrrec de la Dra. Maria Dolors Molas Font (UB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 1 de març. Cicle de conferències / Dones i Arqueologia. Aproximació als estudis de gènere. "¿Había mujeres en la cultura ibérica?", a càrrec de la Dra. Lourdes Prados (UAM). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 15 de febrer. Cicle de conferències / Dones i Arqueologia. Aproximació als estudis de gènere. "Les dones de l'Antic Egipte: de les tasques domèstiques al tron del faraó", a càrrec de la Dra. Irene Cordón Solà-Sagalés. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 8 de febrer. Cicle de conferències / Dones i Arqueologia. Aproximació als estudis de gènere. "La arqueología y ellas: la mujer profesional en la Historia de la Arqueología", a càrrec de la Dra. Margarita Díaz-Andreu (ICREA-UB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 25 de gener. Presentació de llibre. "Catàleg de l'exposició La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis". L'excepcional conjunt de peces de fusta i de fibres vegetals ha motivat l'edició d'un catàleg que inclou fotografies de gran qualitat dels objectes exposats, 21 articles signats per 36 investigadors del projecte de recerca de la Draga i resums en castellà i anglès. Edició del mseu Arqueològic Comarcal de Banyoles, la Diputació de Girona, el MAC, la UAB i el CSIC-IMPA.


Twitter
Facebook