2016

Dijous 22 de desembre. Conferència + comentari d'una peça. "Una altra mirada". A càrrec del professor Carles Buenacasa. Amb la col.laboració de la Societat Catalana d'Arqueologia.

Dijous 15 de desembre. Cicle de conferències. Projectes arqueològics catalans a l'Àfrica. "El projecte de recerca arqueològica a Althiburos (Tunísia, El Kef)". A càrrec de la Dra. Carme Belarte. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Divendres 2 de desembre. Conferència + comentari d'una peça. "Una altra mirada". A càrrec del professor Carles Buenacasa. Amb la col.laboració de la Societat Catalana d'Arqueologia.

Dijous 1 de desembre. Conferència. "El consum del vi grec en la cultura ibèrica". A càrrec d'Antoni Rojas. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 23 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA). "L'aparició i consolidació de les pràctiques funeràries en el marc de les primeres societats agrícoles en el Próxim Orient". A càrrec del Dr. Miquel Molist. Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dijous 17 de novembre. Conferència. "El consum de vi grec a l'àmbit públic". A càrrec del Dr. Jesús Carruesco (ICAC). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 16 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA)."La representació dels orígens de Roma a la història de l'art". A càrrec de la professora Mònica Miró Vinaixa. Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Divendres 11 de novembre. Seminari. Visions el patrimon enològic: El vi a l'antiga Grecia i a l'actualitat.

Dijous 10 de novembre. Cicle de conferències. Projectes arqueològics catalans a l'Àfrica. "Art rupestre i arqueologia del Sàhara Occidental". A càrrec del Dr. Narcís Soler. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 9 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA). "Dels jerogífics a l'alfabet: origen de les lletres alfabètiques en els jeroglífics egipcis". A càrrec del Dr. David Rull Ribó". Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dimecres 2 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA). "Imatge i Poder. La funció dels frescos als palaus de l'Edat del Bronzea l'Egeu". A càrrec de la Dra. Teresa Magadán. Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dimarts 25 d'octubre. Presentació de llibre. Seguint la petja dels ibers. Una panoràmica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A càrrec de la Dra. Victòria Solanilla Demestre i de l'autora de l'obra la Dra. Margarida Genera Monells. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 20 d'octubre. Cicle de conferències. Projectes arqueològics catalans a l'Àfrica. Los orígenes de los humanos modernos en África oriental. A càrrec del Dr. Ignacio de la Torre. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 19 d'octubre. Conferència. Beure vi a casa a l'antiga Grècia: aliment per al cos i l'ànima. A càrrec del Dr. Xavier Aquilué i d'en Pol Carreras (Centre Iberia Graeca).

Dimarts 18 d'octubre. Debats. Converses a tres bandes: La producció vitivinícola, de l'antiguitat als nostres dies. Ponents: Àngel Garcia (sommelier, enòleg i professor), Guillem Pérez (bioarqueòleg especialista en carpologia) i Sara Pérez (enòloga, biòloga i filòsofa). Modera: Joan Gómez Pallarès, director de l'ICAC. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 13 d'octubre. Cicle de conferències. Projectes arqueològics catalans a l'Àfrica. L'Osireion d'Oxirrinc (El-Bahnasa, Egipte) a càrrec de la Dra. Maite Mascort. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 6 d'octubre. Congrés. Acte inaugural de la VIII Reunió Internacional d'Arqueologia de Calafell "La metal.lúrgia del ferro i la formació de les societats complexes a la Mediterrània occidental (1r mil.lenni aC)". Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 5 d'octubre. Conferència. Arqueobotànica del vi i de la vinya, a càrrec del Dr. Ramón Buxó (MAC Girona). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 22 de setembrePresentació del número 57 de la revista Empúries, a càrrec de Marta Santos (MAC-Empúries) i el Dr. Adolfo Domínguez Monedero (Universidad Autónoma de Madrid).

Dimecres 1 de juny. Conferència L'alimentació al paleolític, amb el Dr. Eudald Carbonell i presentació del llibre Pàleoreceptes a càrrec de la periodista Cinta S. Bellmunt. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 19 de maig de 2016. Seminari sobre l'art egipci a la zona tebana. Organitzat per la Societat Catalana d'Egiptologia amb la col·laboració del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Inmaculada Vivas Sáinz: El artista egipcio y “sus circunstancias”: Buscando al “Michelangelo” del Reino Nuevo .  Presenta Núria Castellano i SoléMaria Silvina Vera: Una investigación plástica e histórica de tumbas post amarnianas de la dinastía XVIII. Presenta Núria Castellano i SoléIrene Cordón Solà-Sagalés: Les tombes dels obrers de Deir el-Medina: tipologia i temàtiques. Presenta Núria Castellano i Solé

Dijous 5 de maig. Conferència El laboratori de conservació/restauració: preparar els objectes exposats, per llepar-se els dits, a càrrec d'Isabel Moreno, restauradora del MAC. 

Dimecres 27 d'abril de 2016. Masterclass El mite de la vaca celeste, amb David Rull (UAB, UOC). Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dimarts 19 d'abril de 2016. Presentació del llibre: La vida dels soldats romans a les fronteres de l'imperi, amb Carles Buenacasa. Presentació Felip Masó. Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet. 

Dimarts 12 d'abril de 2016. Història de l’antiga Pèrsia, amb Felip Masó. Presentació del llibre de la mà de Carles Buenacasa. Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dijous 14 d'abril de 2016. Conferència. El Geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina, amb Lluís Garcia, comissari de l'exposició. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimarts 8 de març. Presentació del llibre: La conquista de Egipto por los hictos, amb el Dr. Javier Martínez Babón en el marc del Cicle de Lectures de la història, en col·laboració amb Arqueonet. 

Dijous 3 de març de 2016. Taula Rodona. L'art en el megalitisme i les darreres novetats de les estàtues-menhir, amb Ramon Vinyes, Pablo Martínez i Joan López en el marc de l'exposició El megalitisme a Catalunya. Presentació Jordi Rovira, conservador del MAC. 

Dijous 25 de febrer de 2016. Conferència. Deltebre I. Història d'una excavació, amb Gustau Vivar, responsable del CASC, en el marc de l'exposició Deltebre I. Història d'un naufragi. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.


Twitter
Facebook