COL.LECCIÓ NACIONAL D'ARQUEOLOGIA
Exploreu la col·lecció nacional d'arqueologia amb el nou Catàleg en línia i navegueu entre peces destacades del mil·lenari patrimoni arqueològic català.

El projecte de Catàleg en línia del MAC posa en disposició del públic la col·lecció arqueològica mitjançant fitxes documentals amb imatges d’alta definició i models 3D. Per promoure la recerca i el gaudir, és ara possible fer cerques de dades i aplicar filtres com ara: nom, seu, material, tècnica, datació, jaciment i cultura entre una petita part del nostre patrimoni. La present selecció d’objectes anirà creixent, incorporant més elements i oferint noves funcionalitats, històries i experiències.

La documentació dels objectes està disponible en tres idiomes, català, castellà i anglès. Les fotografies dels objectes es poden ampliar, fent possible apreciar els seus detalls inclòs textures, tonalitats de colors i inscripcions. L’usuari pot interactuar amb els models tridimensionals, consultar objectes relacionats de la col·lecció i descarregar les fitxes amb les seves dades.

Es tracta d’un projecte col·laboratiu en el qual han participat els museus que integren l’Arqueoxarxa: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès), el Museu d’Història de Sabadell i el Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter). L’Arqueoxarxa engloba la col·lecció arqueològica més gran de Catalunya, a través de la qual podem endinsar-nos a la història de Catalunya des de la prehistòria fins a l’època moderna.

Accediu a l’inici del catàleg