Expos

Home / Expos / 30 anys de CRBMC

30 anys de CRBMC

El MAC s'adhereix a la celebració del 30 aniversari del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

Durant els mesos de febrer i març, el Museu d'Arqueologia de Catalunya vol sumar-se a la celebració dels 30 anys del CRBMC, tot destacant diversos materials del seu fons arqueològic, en el procés d'estudi i conservació dels quals hi ha participat el CRBMC. Al MAC Barcelona es torna a exposar, després de 6 anys a la reserva del Museu, una considerable part del famós Tresor de Torredonjimeno, una autèntica joia que es troba repartida entre tres museus: el MAC Barcelona, el Museo Arqueológico Nacional de Madrid i el Museo Arqueológico y Etnológico de Córdoba. 

Catalunya va ser capdavantera a l'Estat espanyol amb la creació l'any 1981, del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. El CRBMC ha recuperat els béns arqueològics, etnològics i artístics més significatius del nostre llegat cultural. Ha contribuït a determinar quins eren els criteris d'intervenció sobre el patrimoni, ha promogut la recerca la innovació i ha restaurat més de vint mil obres d'arreu del país, que actualment estan en museus, esglésies, monestirs i diverses institucions públiques.

En els darrers anys, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, que compta amb laboratoris de restauració i d'arqueometal·lúrgia a les instal·lacions de Barcelona i Girona, ha vingut col·laborant amb el CRBMC en diverses actuacions. En destaquem el suport tècnic que ofereix el CRBMC a través de les seves instal·lacions de RX, que permet fer proves de diagnosi per l'imatge i examinar al detall els béns culturals. L'any 2011, es van dur a terme les radiografies d'un conjunt d'armament de ferro d'època ibèrica procedent d’Ullastret, que va servir de banc de proves per l'anàlisi radiològic d'aquest tipus de metall. Una mostra d'aquest conjunt arqueològic i els resultats del seu estudi radiològic es podrà veure el proper mes de març a la seu d'Ullastret del MAC i al nostre web.

Així doncs, durant el mes de febrer us convidem a aprofundir en la història del Tresor de Torredonjimeno a l’exposició permanent sobre els visigots del MAC Barcelona i a conèixer la vida espiritual dels ibers a través de l'espasa de La Tène al MAC Ullastret i en aquest espai:

Espasa i beina de La Tène

Segle III aC. Època ibèrica

El tresor de Torredonjimeno

Segle VII. Època visigoda

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comentarios

Los comentarios enviados serán revisados antes de su publicación