Empúries

Ja tenim el programa del 66è curs!

       
tríptic curs005
       

Durant els darrers mesos hem estat treballant en el programa definitiu del curs, amb l’objectiu que aquest sigui enriquidor i positiu per a tots els participants.

A més dels treballs de pràctica arqueològica i de classificació de materials ceràmics, que ocuparan els matins del curs, les tardes de la primera setmana es dedicaran a conèixer en profunditat el conjunt arqueològic d’Empúries, amb les visites a les ciutats grega i romana. A finals de la setmana, els alumnes podran participar a les pràctiques de prospecció arqueològica que es preveuen realitzar en el mateix jaciment. La setmana finalitzarà amb la visita al jaciment ibèric d’Ullastret i a la ciutat de Girona.

La segona setmana  començarà amb dues conferències sobre diversos aspectes de la vida a la ciutat romana d’Empúries per part de P. Castanyer i M. Santos, el professor F. Pesando ens parlarà sobre Pompeia i Herculà i, finalment, amb en J.A. Remolà descobrirem el suburbi portuari de Tarraco. Durant el segon cap setmana aprofitarem per visitar el Museu d’Arles (França), acompanyats per un dels seus conservadors i arqueòlegs, A. Genot. A més podrem visitar alguns dels monuments romans conservats en aquesta ciutat francesa.

La darrera setmana començarà amb les conferències de J. Tremoleda, sobre els equipaments comercials i les termes, i de J.M. Nolla sobre la gestió político-administrativa. Les darreres tardes es dedicaran a la discussió sobre el registre estratigràfic de les zones excavades durant el curs i, finalment, als tradicionals actes de cloenda.

     
detall d'una flor d'un dels mosaics d'Empúries

Una plataforma de comunicació i de participació on compartir les experiències dels participants del Curs d'Arqueologia d'Empúries

Què és el Curs d'Arqueologia d'Empúries? >
 Què és el Blog del Curs d'Empúries? >
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30