2017

Dimecres 13 de desembre. Presentació de llibre. "El jaciment ibèric de Sant Antoni de Calaceit". Monografia nº 15 del Museu d'Arqueologia de Catalunya,Barcelona. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 29 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "Troballes d'Oxirrinc: Del paganisme al cristianisme". A càrrec de Maite Mascort.

Dijous 23 de novembre. Conferència. "Una altra mirada: Les corones votives visigòtiques: una expressió de la ritualitat de la cort de Toledo". A càrrec de Carles Buenacasa. Amb la col.laboració de la Societat Catalana d'Arqueologia.

Dimecres 22 de novembre. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc de l'EPOMA. "Les cultures de les primeres societats pageses al Pròxim Orient: dinàmiques de canvis culturals i materials entre el VIII i el VII mil.lenni". A càrrec d'en Miquel Molist.

Dimarts 21 de novembre. Presentació de llibre. Homenatge a la Dra. Glòria Trias Rubiés. "Miscel.lània Arqueològica amb motiu del cinquantenari de l'edició del llibre Cerámicas griegas de la Península Ibérica (1967-2017)".

Dimarts 3 d'octubre. Master-class. "Acte inaugural del cicle de master-class Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA)". Presentació dels cursos i activitats d'Arqueonet.

Dijous 22 de setembre. Classe Inaugural. "Presentació del Grau d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona".

Dijous 15 de juny. Cicle de conferències. En el marc de l'exposició temporal Navegants d'Aiguamolls. "Els camins d'aigua i les embarcacions fluvials a Catalunya". A càrrec del Sr. Vicente Garcia-Delgado Sancho. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 14 de juny. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Indígenes de la costa nord-oest d'Amèrica: societats caçadores-recol.lectores complexes". A càrrec del Dr. Jordi Estévez (UAB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 7 de juny. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Caminant pels carrers de la Ventilla, Teotihuacan, Mèxic". A càrrec del Dr. Ignacio Clemente Conte (IMF-CSIC) i Ermengol Gassiot Ballbè (UAB). Presentació Agnès Lupión, responsable Acció Cultural.

Dijous 1 de juny. Conferència. En el marc de l'exposició temporal Navegants d'Aiguamolls. "Un Empordà molt diferent. Ibers, grecs, fenicis i romans al mig de llacunes, rius i rierols". A càrrec del Dr. Joaquin Ruiz de Arbulo (URV). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 31 de maig. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Arqueologia catalana a Nicaragua. Desenterrant una prehistòria desconeguda". A càrrec del Dr. Ignacio Clemente Conte (IMF-CSIC) i Ermengol Gassiot Ballbè (UAB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 24 de maig. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Projectes etnoarqueològics a la Terra del Foc (1987-2007)". A càrrec de la Dra. Assumpció Vila (IMF-CSIC) i la Dra. Raquel PiDimecres 17 de maig. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Projecte La Puntilla (Orcona, Nasca, Ica, Perú). Arqueologia social als assentaments de El Trigal". A càrrec del Dr. Pedro V. Castro (UAB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 11 de maig. Conferència. En el marc de l'exposició temporal Navegants d'Aiguamolls. "Els vaixells a l'Antiguitat: comerç, pesca i guerra". A càrrec del Dr. Marcel Pujol Hamelink, ESCRBCC. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 20 d'abril. Cicle de conferències. Any Puig i Cadafalch. "La visió de l'arquitectura romana de Puig i Cadafalch". A càrrec del catedràtic de Filologia Clàssica Marc Mayer. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 29 de març. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA). "Sacrificis humans al Pròxim Orient". A càrrec del Dr. Jordi Vidal Palomino (UAB). Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dijous 23 de març. Cicle de conferències. Any Puig i Cadafalch. "Josep Puig i Cadafalch i l'inici de les excavacions a Empúries". A càrrec de Marta Santos, responsable del Museu d'Arqueologia de Catalunya Empúries.

Dimecres 15 de març. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA). "Les primeres emperadrius bizantines: un nou model de dona poderosa". A càrrec del Dr. Ernest Marcos Hierro (UB). Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dijous 23 de febrer. Conferència. "Agricultura i paisatge: les innovacions tecnològiques de Vilars en el context del Mediterrani Occidental". Impartida per la professora Natàlia Alonso. 

Dijous 16 de febrer. Cicle de conferències. Any Puig i Cadafalch. "L'arqueologia de Josep Puig i Cadafalch. L'arquitectura i l'excavació en la primera meitat del Nou-cents". A càrrec d'Eduard Riu-Barrera, comissariat de l'any J. Puig i Cadafalch 2017. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 2 de febrer. Conferència. "Les aportacions de la prospecció geofísica en l'arqueologia catalana: El cas de l'Illa d'en Reixac". A càrrec de l'arqueòleg Roger Sala. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 26 de gener. Debats a tres. "El vi com a fet social". Ponents: Ruth Troyano: especialista en turisme enològic i sommelier. Marta Domènech: especialista en màrqueting i protocol, sommelier i gerent de l'Hotel-Hostal Sport de Falset. Modera: Joan Gómez Pallarès: catedràtic de literatura llatina a la Universitat Autònoma de Barcelona i director l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica.

Dijous 19 de gener. Conferència. "La comercialització del vi grec i les antigues rutes marítimes del Mediterrani". A càrrec del Dr. Gustau Vivar (CASC). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.


Twitter
Facebook