Col·laboracions

Fundació Bofill - Mentora

Aquest 2024, des del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), conscient del paper que els museus poden jugar davant de determinades problemàtiques a l'aula, i seguint amb la nostra filosofia de cooperar amb el teixit social i educatiu del país, hem iniciat una col·laboració amb la Fundació Bofill.

Ho farem a través del seu programa Mentora, que té com a objectiu fomentar la continuïtat educativa d'adolescents en risc d’abandonament escolar gràcies a l’acompanyament amb mentors voluntaris.

La col·laboració entre ambdues entitats s’ha formalitzat establint uns acords de participació d’adolescents i mentors voluntaris del programa Mentora d’arreu de Catalunya als equipaments i activitats gestionades pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, per tal de col·laborar en el foment d’iniciatives per prevenir el risc d’abandonament escolar i donar suport en la lluita per eradicar aquest problema.

Més informació al web del programa. 

Apropa Cultura

La cultura és un dret universal, un motor per la inclusió i pel canvi social. A través de la capacitat transformadora de la cultura, creiem que es pot aconseguir una societat més justa i igualitària

És per això que el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) és un dels museus dins el projecte Apropa Cultura, que persegueix la inclusió de persones amb diversitatfuncional i riscd'exclusiósocial en el context cultural. Apropa Cultura vol introduir-los, fer-los partícips de la comunitat i no deixar ningú al marge. En definitiva, apropar-los a la cultura.

Gràcies a una xarxa de programadors culturals que creu en el projecte, ApropaCultura facilita l'accés a persones en situació de vulnerabilitat de la mà d'entitatssocials, obrint a tothom la porta a la cultura.  

Si voleu conèixer les activitats que es poden fer al MAC, consulteu-ho al següent enllaç

Veniu i gaudirem d'experiències úniques! 


Twitter
Facebook