Ullastret

Home / Seus / Ullastret / Activitats / Visites guiades / Josep Pla 2017

Comparteix: 

Ruta Josep Pla a Ullastret 2017

La Ruta Josep Pla s'expandeix per l'Empordà petit.

La ruta Josep pla és un itinerari turístico-cultural que la Fundació Josep Pla va dissenyar l'any 1993 per tal de donar a conèixer diversos llocs significativament planians del municipi de Palafrugell.

Després d'una recerca conjunta entre el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret i la Fundació Josep Pla per explorar la relació de l'escriptor amb el jaciment arqueològic d'Ullastret i amb el món de l'arqueologia, ambdues entitats proposem una ruta literària que ens apropi a la realitat de les primeres excavacions, en un indret  excepcional de la geografia catalana, a través de la força mitificadora de la paraula.

La Ruta Josep Pla a Ullastret consisteix en una passejada  pel Puig de Sant Andreu que suma patrimonis, els culturals -l'arqueològic i el literari- i el natural. La confluència d'interessos que va propiciar la trobada de l'escriptor amb els arqueòlegs pioners en l'excavació del jaciment ha ressorgit en aquest projecte.

Oliva - Tarradell - Pla

El director de les excavacions, Miquel Oliva, i el professor Miquel Tarradell amb

l'escriptor Josep Pla a la reunió anual d'arqueòlegs celebrada a Ullastret el 1974.

Ajuntament de Girona. Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI)

(Autor: Narcís Sans Prats).

Ja podeu fer les reserves per als diumenges 16 d'abril, 25 de juny, 13 d'agost, 15 d'octubre i 10 de desembre de 2017, a les 12:00 h.

Per informació i reserves contacteu amb el MAC Ullastret

Tel.: 972 17 90 58 | macullastret.cultura@gencat.cat

  • Currently 4.5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

" Per si fos poc el que representa l'Empordà a conseqüència de la impressionant campanada d'Empúries, aquest últims anys s'ha descobert en aquestes terres l'establiment antic d'Ullastret, que és literalment sensacional. És ple de grans possibilitats. I com Empúries Ullastret té a més del gran interès arqueològic un valor que prové de la propia situació geogràfica: està situat damunt un pujol que és el centre d'un paisatge meravellós - potser el millor paisatge terrestre de l'Empordà petit o Baix Empordà."
Josep Pla. Viatge a la Catalunya Vella. OC IX, 429

Ruta Josep Pla a Ullastret 27/07/2015 - #JosepPlaenRuta

Entreu al "Mapa literari català"