Ullastret

Home / Seus / Ullastret / Activitats / Presentacions / Monografia 3

Presentació de la Monografia 3 d'Ullastret

El passat diumenge 22 de gener a les 12h es va presentar el tercer número de la sèrie monogràfica d'Ullastret.

Després d’un llarg període de treball es presenta aquesta publicació, integrada a la sèrie monogràfica d’Ullastret, amb la voluntat de donar a conèixer el procés de treball i els resultats de la recerca vinculada a un workshop sobre prospecció geofísica aplicada a l’arqueologia, celebrat l’any 2012 a la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya.  

El treball de camp vinculat a aquest workshop es va centrar en l’adquisició de dades a gran escala sobre cartografia d’alta resolució georeferenciada i es va desenvolupar al jaciment de l’Illa d’en Reixac, un dels assentaments que formen part del conjunt arqueològic d’Ullastret.

presentació monografia workshop2b

L’objectiu final d’aquest workshop era el de formar a arqueòlegs i geofísics a les diverses tècniques de prospecció geofísica aplicades habitualment a l’arqueologia: (1) resistivitat elèctrica, (2) prospecció magnètica, (3) georadar, (4) inducció electromagnètica. No obstant, a banda de l’aspecte formatiu, els resultats pràctics han estat molt rellevants i d’una importància científica notable per avançar en el coneixement de la ciutat ibèrica d’Ullastret, especialment des del punt de vista arquitectònic i urbanístic.

CAP_I_APARTAT5_Figura3_Ekhine_Gabriel_JordiB

Posteriorment es farà una presentació al MAC Barcelona el dijous 2 de febrer a les 19h. I per tancar els actes de presentació s’ha organitzat una visita guiada a l’Illa d’en Reixac, el diumenge 5 de febrer a les 11:00h, que anirà a càrrec de l’arqueòleg Ferran Codina.

Veure l'entrevista que va fer l'acn al director del MAC, Josep Manel Rueda, i al responsable del MAC Ullastret, Gabriel de Prado. Clica el link.

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

‹‹ Desembre ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31