Empúries
Comparteix: 

Visites didàctiques

Les visites didàctiques pretenen apropar les cultures grega i romana a l'alumnat, treballant temàtiques concretes i estimulant-los envers el coneixement de la nostra història. 

stoa

Les visites segueixen una metodologia diferent segons els interessos, les característiques i el nivell educatiu del grup. La visita al conjunt d’Empúries inclou les restes arqueològiques de les ciutats grega i romana i la visita al Museu monogràfic on s’exposen les peces més importants i il·lustratives que s’han trobat a Empúries.

El MAC Empúries posa a disposició del professor la Guia Didàctica per preparar la visita al jaciment.

Gimcana pels racons d'Empúries

Itinerari pel jaciment per conèixer les ciutats romana i grega mitjançant la descoberta de l’indret i la interpretació de les estructures i els espais.

Les pedres també parlen

Recorregut bàsic per les ciutats grega i romana per conèixer els principals trets de les civilitzacions grega i romana a través dels referents de cultures clàssiques desenvolupades a Empúries.

Viure en el passat

Visita que aprofundeix en els costums i les creences antigues

Aquae

Visita temàtica centrada en l’aigua, els seus usos, canalitzacions, captació, les construccions que hi estan relacionades i l’aprofitament que se’n feia  tant a la ciutat grega com a la romana.

Empúries, colònia grega

Visita didàctica a la ciutat grega o Neàpolis que segueix l’esquema de les polis gregues, organitzades al voltant d’un port.

Empúries, colònia romana

Visita didàctica a la ciutat romana d’Emporiae que servirà per aprofundir en les seves restes, la cultura romana i el procés de romanització.

Visita romana

Caius Aemilius i Iulia Domitia, antics habitants de l’Empúries del segle I aC, mostraran als alumnes com era la ciutat on hi van viure.