Empúries

Home / Seus / Empúries / Exposicions / Exposicions anteriors / Empúries, la gran empresa arqueològica de J.Puig i Cadafalch 1908-1923

Empúries, la gran empresa arqueològica de J.Puig i Cadafalch 1908-1923

Fins el 24 de setembre del 2017

exposiciotemporal

L’exposició d’aquest estiu està dedicada a les excavacions d’Empúries, com a projecte arqueològic emblemàtic comandat per Josep Puig i Cadafalch, en el marc de la commemoració del 150 aniversari del seu naixement.

Aquesta mostra, que es completarà amb l’edició d’un catàleg, s’articula en dos espais: el primer, mostra com a tema introductori el temps de les grans excavacions i l’efervescència de la recerca en arqueologia clàssica del Llevant a l’Occident Mediterrani, les característiques del projecte Empúries i una breu semblança de la figura de Puig i Cadafalch. El segon àmbit, més ampli, es desenvolupa l’empresa arqueològica emporitana en cinc subàmbits: els precedents a les excavacions oficials, iniciades el 1908, per part de la Junta de Museus de Barcelona; qui en foren els promotors i els principals actors que hi van prendre part; segueix un ampli espai destinat a explicar l’evolució dels treballs i les grans troballes que es van realitzar, com l’estàtua d’Asclepi; la projecció emporitana de les excavacions, vista des del doble vessant de la difusió acadèmica i la difusió al públic general i escolar; i finalment, el paper del museu, tant pel que va a la construcció de l’edifici, com a les peces que s’hi mostraven.

Un dels atractius de l’exposició serà veure algunes de les peces que han esdevingut emblemàtiques d’Empúries, com el cap de la dama flàvia o el mosaic dels peixos, a la vegada que es podrà veure la gran maqueta de la Neàpolis, elaborada als anys 20, que s’ha restaurat amb motiu d’aquesta exposició.

Aquesta mostra romandrà oberta a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries fins al 24 de setembre de 2017. A partir de principis d’octubre, l’exposició itinerarà a la seu del MAC-Barcelona.

  • Lloc: Sala d’exposicions temporals del MAC-Empúries
  • Horari de l’exposició: De dilluns a diumenge de 10h a 20h

Entrada gratuïta amb l’entrada al MAC-Empúries

Més informació al correu macempuries.cultura@gencat.cat o al telèfon 972 77 02 08

  • Currently 3 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 3/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Exposicions anteriors

Històric de les exposicions organitzades pel MAC Empúries

Exposicions en línia

Experiència en línia del Conjunt arqueològic d'Empúries