Empúries

Home / Seus / Empúries / Activitats / Triumvirat Mediterrani

Comparteix: 

Triumvirat Mediterrani

Triumvirat_17

6 i 7 DE MAIG DE 2017

La fira del Triumvirat Mediterrani us permetrà reviure el passat a través de diverses activitats que ens acostaran a la vida a l'antiguitat:, visites guiades, tallers didàctics i infantils, lluita de gladiadors, tàctiques militars romanes, jornades gastronòmiques, mostra d'oficis artesanals, passeigs en barca, espectacle de foc... tot plegat distribuït en diversos escenaris de l'Escala.

Les principals activitats que tindran lloc al jaciment d'Empúries seran el dissabte 6 de maig: 

sacra_privata

Sacra privata. Els rituals de la llar. A càrrec del grup de reconstrucció històrica Thaleia

Els rituals romans més  destacats que es duien a terme davant de l’altar domèstic i en la intimitat de la casa, eren quatre: el del  naixement, el ritus de pas d’adolescents, les Sponsalia o casament, i el Tunica Recta, el ritual de pas femení. El grup de reconstrucció històrica de Tarragona ens farà viure i ens acostarà a tots aquests actes de la vida quotidiana dels antics habitants d’Empúries.

 • Horari: A les 12,30h i a les 16h
 • Lloc: Domus dels mosaics. Ciutat romana d’Empúries
triumvirat_1

Tallers d'oficis i artesans romans

El Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona ens traslladarà  a l’època romana per explicar-nos i fer-nos demostracions d’oficis i artesans romans relacionats amb la vida quotidiana. Alguns dels que podreu veure a Empúries i a l’Escala són els següents: unguentaria, officina ponderaria, musivarius, salsamentaria, scriptorium, ludi romani, textrina i medicus

 • Dia: Dissabte 6 de maig
 • Horari: de 10'30 a 14'00 i de 16h a 18,30h 
 • Lloc: Àgora de la ciutat grega d'Empúries
ludi

Ludi Puerorum a càrrec del MAC-Empúries

En aquest taller de jocs descobrirem l’univers lúdic romà, que abraça una gran varietat de jocs i activitats per a totes les edats i gustos. Grans i petits tindrem l'oportunitat de jugar amb alguns dels jocs dels antics habitants d'Empúries, i fer-nos la nostra pròpia joguina. Qui vol jugar? 

 • Horari: 11h a 13,30h
 • Lloc: A l’àgora de la ciutat grega
visita_guiada

VISITES ROMANES a càrrec d'Icono, serveis culturals

Iulia Domitia o Caius Aemilius,  antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC, ens mostraran com era la seva ciutat.Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

 • Horaris: Dissabte 6 de maig a les 11h, 12h, 16,30h i 17h
 • Sortida: Al  punt de trobada davant de les muralles de la ciutat grega.
legionaris

Entrenament i marxa de la legio

La Legió V Macedònica de Blanes, un grup de recreació històrica especialitzada en la vida militar romana, realitzarà diversos entrenaments i marxes per la ciutat grega i romana d’Empúries.

 • Horaris: Al llarg del matí
 • Lloc: Diversos espais de la ciutat grega i romana d’Empúries

 

Domus_visita criptopòrtic

Visita lliure al criptopòrtic de la Domus del mosaics

El criptopòrtic de la Domus dels mosaics és un espai subterrani ubicat sota la superfície del jardí.  A través dels diferents equipaments audiovisuals i 3D, podreu conèixer com era la vida en una gran domus romana.

 • Horaris: Durant tot el dia, a concretar
 • Punt de sortida: Porxo del jardí de la Domus dels mosaics

Durant tot el dia portes obertes al jaciment

Totes les activitats són gratuïtes

triumvirat_nit

 I A L'ESCALA...

El dissabte 6 de maig s'obrirà el mercat artesanal a partir dels 11h, i a les 21h s'ha programat un espectacle de foc a la platja, a càrrec de la companyia Excalibur.

El diumenge7 de maig, durant tot el dia podreu gaudir del mercat artesanal amb parades d'oficis romans amb el grup de Reconstrucció Històrica de Badalona,   tallers per als més petits, passejades amb poni, tir amb arc, lluita de gladiadors etc..

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de l'Oficina de Turisme de l'Escala

Organitzen: l'Ajuntament de l’Escala i el MAC-Empúries

Podeu consultar el programa: