Empúries

Home / Seus / Empúries / Activitats / Cursos, congressos i jornades. / 71è Curs d'Arqueologia d'Empúries 2017

71è Curs d'Arqueologia d'Empúries 2017

Nous mètodes i tècniques en el registre i l’exploració arqueològica.

70_curs d'empúries

El Museu d’Arqueologia de Catalunya - Empúries organitza la 71a edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries, que es realitzarà entre els dies 2 i 22 de juliol de 2017.

La intervenció arqueològica es centrarà a la ciutat romana amb l’excavació de diversos sectors de l’anomenada insula 30 i, concretament, s’intervindrà a l’espai corresponent a diferents locals o tabernae situats a la meitat meridional d’aquest bloc urbà. De forma especial, en aquesta edició del curs, es vol incidir en les evidències relacionades amb l’ocupació precedent d’aquest sector de la ciutat durant l’etapa baixrepublicana, previ a la transformació de l’ínsula durant l’època augustal.

Un tema monogràfic constituirà el fil conductor del curs que aquest any es titula “Nous mètodes i tècniques en el registre i l’exploració arqueològica”. A través de diferents sessions teòriques, i també d’algunes demostracions pràctiques, es proposa realitzar una aproximació a l’aplicació de diverses metodologies en el treball arqueològic, com ara els sistemes d’informació geogràfica, la teledetecció, la prospecció geofísica o l’aplicació de la geomorfologia a l’arqueologia.  A més, els dissabtes es realitzaran visites a d’altres jaciments arqueològics i museus, el poblat ibèric d’Ullastret,  la ciutat de Girona i  la ciutat de Tarragona.

El curs està adreçat a estudiants universitaris de segon cicle del grau d’Arqueologia o Història, i a estudiants de màster, preferentment amb experiència prèvia en alguna excavació arqueològica. Les persones interessades en participar en el curs cal que es dirigeixin al departament d’arqueologia de la seva universitat per tal de fer la inscripció. En el cas de que la vostra universitat no rebi la informació del curs podeu contactar amb el nostre museu a través de l’adreça de correu electrònic macempuries.cultura@gencat.cat. La data límit d’admissió de sol·licituds és el dia 31 de maig de 2017.

  • Lloc: MAC - Empúries
  • Dates: Del 2 al 22 de juliol de 2017
  • Preu: 300 €  El seu pagament dóna dret a l’allotjament i manutenció durant el curs, l’assistència a les sessions pràctiques i teòriques, i les visites previstes.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries ofereix la possibilitat de gaudir d’una beca de gratuïtat del curs. Per poder-hi accedir, els candidats que ho desitgin hauran de sol·licitar-la,  per escrit, juntament amb el full d’inscripció i el CV. 

Més informació:
 Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries
 C/ Puig i Cadafalch, s/n. 17130 L’Escala (Alt Empordà)
 Tel. 972 77 02 08 | macempuries.cultura@gencat.cat

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

‹‹ Novembre ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30