Empúries

Benvinguts al 65è Curs d’Arqueologia d’Empúries

Després de sis estius consecutius excavant a la ciutat grega, concretament en el marc del projecte d’intervencions a l’estoa de la Neàpolis, per a la 66a edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries hem decidit tornar, de nou, a la ciutat romana per continuar amb una de les excavacions més interessants i intenses que s'han dut a terme en els darrers anys a Empúries.

L'excavació de l'insula 30 és, sens dubte, una de les intervencions que més satisfaccions ha produït als investigadors d'Empúries i també als visitants. La descoberta, l'any 2000, de  les restes de les termes públiques, situades en aquest lloc de la ciutat romana, ha permès ampliar el coneixement de l’antic urbanisme emporità i, amb això, continuar amb la descoberta d’un jaciment que encara té molts secrets amagats.

Els treballs d’excavació que realitzaran enguany els alumnes del curs es desenvoluparan especialment en els carrers adjacents de l’insula 30 on, des del 2007, s'està treballant amb la voluntat de conèixer el funcionament de la trama urbana de la ciutat amb la complexa successió d'estructures que van des del segle I aC al segle III dC.

Entre les restes més interessants documentades en les anteriors campanyes hi ha el sistema de clavegueram, molt ben conservat, que recollia les aigües residuals procedents de l'edifici de les termes i de les tabernae contigües.

Durant el curs, a més de l'excavació arqueològica, s'organitzen una sèrie de conferències i activitats –com ara un taller de prospecció arqueològica- que volen aprofundir en el tema monogràfic d'enguany: “La ciutat romana: trama i estructura". A això s’afegeixen les tradicionals sortides per visitar museus i altres jaciments d'interès.

Descarrega't el programa:

neapolis d'Empúries
vista aèria de la neàpolis i el museu d'empúries

Comentaris

detall d'una flor d'un dels mosaics d'Empúries

Una plataforma de comunicació i de participació on compartir les experiències dels participants del Curs d'Arqueologia d'Empúries

Què és el Curs d'Arqueologia d'Empúries? >
 Què és el Blog del Curs d'Empúries? >
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
detall d'una flor d'un dels mosaics d'Empúries

El Blog del Curs

Una plataforma de comunicació i de participació on compartir les experiències dels participants al curs d'arqueologia.