Empúries
Pou

Després de la primera neteja general de la zona, hem començat amb les feines d’excavació en els tres sectors en què se han repartit els alumnes del curs. El primer grup treballa al costat del gran pou de les termes de l’Ínsula 30 d’Empúries, que té 30 metres de profunditat!!

En aquest punt restava encara per excavar un gran farcit amb nombrosos materials de l’abandonament d’aquestes estructures. Els indicis que tenim fan preveure que en el lloc que estem excavant existia un gran dipòsit o cisterna vinculat amb el sistema hidràulic de les termes.

Primer grup d'excavació

Durant la tarda els participants del curs varem poder visitar les zones excavades de la ciutat romana acompanyats per en Pere Castanyer, arqueòleg del MAC Empúries que també forma part de l’equip encarregat de les activitats del curs, amb l’objectiu de completar les visites del conjunt arqueològic. La visita va començar a la muralla meridional de la ciutat romana i va continuar amb el fòrum i les grans domus romanes. Hem de dir que el sector del fòrum ha estat recentment objecte d’una important intervenció de restauració i museïtzació.

CIMG2482

La imatge actual del fòrum recupera de forma fidedigna, amb nous elements, el funcionament d’aquest conjunt monumental que va ser el centre polític, administratiu i religiós de la ciutat en època romana.  

Vista aèria del fòrum
detall d'una flor d'un dels mosaics d'Empúries

Una plataforma de comunicació i de participació on compartir les experiències dels participants del Curs d'Arqueologia d'Empúries

Què és el Curs d'Arqueologia d'Empúries? >
 Què és el Blog del Curs d'Empúries? >
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
detall d'una flor d'un dels mosaics d'Empúries

El Blog del Curs

Una plataforma de comunicació i de participació on compartir les experiències dels participants al curs d'arqueologia.