Empúries

Ahir varem començar els primers treballs d’excavació del 65è curs d’Arqueologia d’Empúries. Prèviament es va fer una presentació general de les intervencions realitzades fins ara a l’Insula 30 de la ciutat romana i en els carrers que l’envolten, zones on es situen els tres sectors de l’excavació que es preveu realitzar. A continuació, el primer matí cal dedicar-lo als feixucs però ineludibles treballs de neteja, que ens permetran preparar convenientment les diverses zones a excavar.

Insula 30
Estudiants del curs d'Empúries excavant

La primera tarda, els alumnes del curs la van dedicar a conèixer una dels dues grans zones del conjunt arqueològic: la Neàpolis, el principal nucli urbà de la ciutat grega d’Empòrion. La visita va estar comentada per part de Joaquim Tremoleda, arqueòleg del MAC Empúries que forma part de l’equip organitzador del curs, i que a través de l’explicació dels diferents sectors del jaciment va anar exposant la seva evolució històrica.

La visita va començar a l’àrea industrial fora del recinte emmurallat i va continuar amb l’explicació de la zona dels temples, les diverses construccions domèstiques, l’àgora i les restes de l’estoa hel•lenística que conserva dues cisternes en molt bon estat. Finalment es va visitar el sector de l’anomenada basílica paleocristiana així com les cambres funeràries que l’envolten.

La visita va finalitzar al museu, amb una interessant exposició que segueix un recorregut cronològic i que permet obtenir una visió de l’evolució del jaciment acompanyada de les peces arqueològiques més significatives conservades a Empúries. En el museu s’exposa avui la estàtua hel•lenística de marbre coneguda com “l’Esculapi d’Empúries”, que és un una imatge simbòlica i una de les peces més importants de l’antiga Empòrion.

CIMG2442

Han col·laborat en aquesta entrada del blog l’Oscar, la Macarena, l’Ana, en Juan Manuel, la Mónica i la Laura.

detall d'una flor d'un dels mosaics d'Empúries

Una plataforma de comunicació i de participació on compartir les experiències dels participants del Curs d'Arqueologia d'Empúries

Què és el Curs d'Arqueologia d'Empúries? >
 Què és el Blog del Curs d'Empúries? >
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
detall d'una flor d'un dels mosaics d'Empúries

El Blog del Curs

Una plataforma de comunicació i de participació on compartir les experiències dels participants al curs d'arqueologia.