CASC

Home / Seus / CASC / Recerca i conservació / Projectes / Ruta del Patrimonio Arqueológico Marítimo de España y Portugal

Ruta del Patrimonio Arqueológico Marítimo de España y Portugal

Pla Nacional de Protecció del Patrimoni Cultural Subaquàtic

ruta_aquatica_255

La Ruta del Patrimonio Arqueológico Marítimo de España y Portugal s'emmarca dins de les accions previstes en el Plan Nacional de Protección del Patrimonio Cultural Subacuático del Ministerio de Cultura que té per objectiu protegir i difondre el patrimoni submergit. Un dels objetius del Pla és establir línies de cooperació i participació amb altres països en projectes d'àmbit euro-mediterrani.

Amb la creació d'aquesta Ruta es pretén apropar al públic el Patrimoni Arqueològic Marítim d'Espanya i Portugal, creant una ruta de museus, institucions, jaciments arqueològics i llocs d'interès en l'àmbit de l'Arqueologia Subaquàtica i el Patrimoni Arqueològic Marítim, afavorint el seu coneixement i gaudi, així com la consideració que és un patrimoni de tots.

La Ruta està coordinada pel Museo Nacional de Arqueología Subacuática (ARQUA), en col·laboració amb el Centro Nacional de Arqueologia Náutica e Subaquática de Portugal, juntament amb el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya i el Centro de Arqueología Subacuática de Andalucía.

Una de les primeres accions de la Ruta ha estat l'edició de la Guia de la Ruta del Patrimonio Arqueológico Marítimo de España y Portugal, en la que es recullen les institucions i museus amb fons arqueològics de procedència subaquàtica, i una cinquentena de museus marítims, navals o arqueològics, que conserven o exhibeixen, entre d'altres, patrimoni subaquàtic.

  • Currently 3 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 3/5 (2 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!