Seus

Home / Seus / Barcelona / Presentació / Renovem el Museu

Comparteix: 

Renovem el Museu

Renovació de l'exposició permanent de Barcelona

La seu de Barcelona ha modernitzat el 70% dels seus continguts i de les seves instal·lacions per estar al dia, per ser més accessibles, més didàctics i donar millor servei als ciutadans. Per aconseguir-ho, el Museu ha treballat amb els millors especialistes de cada període, tot incorporant-hi peces rellevants de l'arqueologia catalana i comptant amb l'experiència i el coneixement de dissenyadors i industrials que ens han ajudat a donar forma a tot plegat. Us convidem a venir i a gaudir d'aquest nou Museu.

Les onze noves sales, que acullen un miler de peces originals, corresponen als períodes de la prehistòria i de les colonitzacions grega i fenícia. La renovació ha actualitzat el discurs, incorporat a més de noves peces una nova museografia, amb una presentació més dinàmica i entenedora. Set sales corresponen a la prehistòria i quatre al període dedicat a l’expansió de fenicis i grecs a la Mediterrània (segles IX a III aC). Coincidint amb la inauguració de les noves sales, s’ha produït quatre nous audiovisuals, entre els quals es troben un sobre rituals funeraris de la prehistòria comparats amb els actuals, un altre sobre la colonització grega i fenícia, amb fragments de pel·lícules i un muntatge de la vídeo-artista Pilar Talavera.

Sales de la prehistòria

Les set sales dedicades a aquest període narren els avenços tecnològics que es van produir i els canvis en la humanitat amb el domini del foc, la talla de la pedra i a la fabricació de les primeres eines. Les noves sales d’aquest àmbit són: Caçadors i recol·lectors. Les cultures paleolítiques (dues sales); Pagesos, pastors i metal·lúrgics. Del Neolític a l’edat del bronze; L’esperit de les grans pedres. El megalitisme (dues sales); La fi de la prehistòria. Del bronze final a la primera edat del ferro, i L’estat argàric. Una societat diferent.

Sales de fenicis i grecs

La Mediterrània, definida poèticament com el pont de la mar blava, va esdevenir el camí per on van transitar els comerciants i mariners del vessant oriental expandint la cultura i la civilització fins als confins occidentals del món antic. Les quatre sales que integren aquest àmbit són: El pont de la mar blava (dues sales); Phoínikes (Fenicis); L’alè de Grècia.

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (4 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Enllaços relacionats

Sala de premsa de la Generalitat de Catalunya

Logo Patrimoni.gencat
Promoció nova col·lecció: dama romana amb tocat de flors