Seus

Home / Seus / Barcelona / Exposicions temporals / Navegants d’Aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats

Navegants d’Aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats

Inauguració 5 d’abril a les 18 hores. Es recomana inscripció prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 934232149

Aquesta és una exposició participativa  que presenta per primera vegada els resultats de les campanyes d'excavació subaquàtica desenvolupades pel Centre d’Arqueològica Subaquàtica de Catalunya (CASC), als  jaciments  del Cap del Vol  i Cala Cativa  entre els anys 2012  i 2016 .

Restes  que encara conservarien els elements que ens donen a conèixer un sistema de construcció de vaixells arrelat al món ibèric i que encara trobem en aquestes naus del  segle I aC . A partir de peces arqueològiques reals i que han arribat als nostres dies en molt bon estat de conservació, provinents especialment  del jaciment conegut com Cap del  Vol i  es presentaran les característiques  de com   es van construir aquests vaixells  tant per navegació de cabotatge, com per a la navegació interior o lacunar. Actualment aquests  derelictes estudiats  es troben  a  més de 25  metres de profunditat i  tots dos prop del Port de la Seva (Girona).

El nucli al voltant del qual s’articula l’exposició és una reproducció  d'un  d’aquests  vaixells , que permet donar a conèixer les necessitats tècniques específiques dels vaixells que havien de circular entre zones de navegació fluvial i marítima i a la inversa. El pas cap a una navegació interior no és un simple procés d’entrar vaixells cap a un espai protegit del mar a l’interior de la terra. És quelcom més important i necessita d’un desenvolupament d’estructura tècnica i mental, i el que és més important d’una voluntat molt específica de voler assolir aquesta capacitat nàutica.

L’objectiu de l’exposició és concebre una musealització visualment atractiva, entenedora, amb elements d’interacció que permetran comprendre pràctiques i processos complexos. Basada en l’aprenentatge per assaig, aconseguirà que els visitants es trobin amb una sèrie de problemes que poden anar resolent mitjançant maquetes i estructures de muntatge. A la vegada, diverses presentacions en format audio i audiovisuals aproparan als visitants a fets i situacions des d’una perspectiva més atractiva.

 Una explicació amb un fil conductor basat en la navegació fluvio - marítima en general amb aspectes concrets dels  jaciments de Cap del Vol  i Cala Cativa 

 En aquesta exposició es vol reflectir també la feina feta en estudis i treballs arqueològics, amb el dia a dia del treball subaquàtic, les dificultats del treball a fondària i la metodologia de treball emprada.

 La mostra  ha estat comissariada per Gustau Vivar, responsable del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC).

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (5 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

navegants daiguamolls anunci 2 còpia