Seus

Home / Seus / Barcelona / Exposicions temporals / Exposicions anteriors / ÖTZI. La mòmia del gel

Comparteix: 

ÖTZI. La mòmia del gel

ÖTZI. La mòmia del gel

Uns 45 anys, cabell llarg i fosc, ulls marrons, 1,60 m d’alçada i 50 kg de pes. Aquest és el retrat robot d’Ötzi, l’home del gel que va viure fa 5.300 anys als Alps. 

Gràcies al gel, el cos es va momificar de forma natural i es va conservar fins que el 1991, uns excursionistes alemanys el van veure i van avisar a les autoritats pensant que es tractava del cos d’un alpinista extraviat. Poc després, la comunitat científica va confirmar que es tractava d’una troballa sensacional, una de les mòmies naturals més antigues del món.

El descobriment d’Ötzi va suposar una valuosa font d’informació. El seu vestit i tot l’equip trobat al seu voltant van permetre fer-se una idea de la vida i els recursos que es feien servir fa més de 5.000 anys. Els investigadors han desvelat els últims aliments que va menjar i les malalties que va patir en vida. Moltes altres qüestions romanen encara pendents. Una d’elles, la de la seva mort: l’assassinat d’Ötzi porta sense resoldre’s més de 5.000 anys.

Exposició presentada a Barcelona del 3 de febrer al 24 de setembre de 2012
  • Currently 4.5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 4.5/5 (36 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comentaris

Els comentaris enviats seran revisats abans de la seva publicació

Quina il·lusió !!!

quina il·lusió poder tenir a l'avast poder veure una marabella
arqueologica tan anitga i perfectament montada
espero que si llegiu aquest comentari us convençi per
anar-hi o sinó us ho ensisteixo !!!!!!!atentament

Anila

Otzi

Quan els arqueolegs parlen de la troballa d'una m``omia en perfecte estat de conservació els amants del "gore" experiemnten una sensació gairebé inexplicable. Est``a molt bé que lligueu a Otzi amb els grafiteros del proto-neolític. Aquells si que eren uns bons grafiteros !

ötzi en Complutum

Si se me permite la puntualización, la exposición de ötzi fue en Alcalá de Henares (la romana Complutum), en el Museo Arqueológico de la comunidad de madrid, que si bien es cierto que sigue siendo la provincia de madrid, también es cierto que como alcalaína, siempre a la sombra de la capital, me gusta que queden las cosas claras! :D
En cualquier caso es MUY RECOMENDABLE, y yo de hecho volveré a verla en Barcelona

Conferència inaugural

Efectivament, hem programat tot un seguit de xerrades i activitats al voltant de l'exposició. Trobareu tota la informació a l'enllaç Activitats relacionades. La conferència inaugural tindrà lloc el 2 de febrer a les 18 h. L'aforament estarà limitat, fins omplir la sala.

Conferència inaugural?

És una gran notícia que per fi, després d'haver passat per Madrid i València, Ötzi arribi a Barcelona.

Per això m'agradaria saber si hi haurà alguna conferència inaugural o algun cicle de conferències en torn l'exposició per poder gaudir encara més d'aquesta gran oportunitat.

Premsa

Activitats relacionades

Visites i xerrades per conèixer més a fons la fascinant història de l'home que va quedar atrapat al gel ara fa més de 5.000 anys | + info

Recursos audiovisuals

Documentals i reportatges que ens narren la història d'Ötzi i ens permeten conèixer al detall tota la tasca feta pels arqueòlegs des del moment del seu descobriment.

Recursos bibliogràfics

Articles divulgatius i científics per aprofundir en tots els detalls de l'home del gel.

Ötzi s'assemblava més a tu del que et penses!Puja la teva foto i comprova-ho.