Seus

Home / Seus / Barcelona / Exposicions temporals / El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina

El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina

Del 31 de març al 26 de juny de 2016
SOPARS AMB GENI >
Programa d'activitats >
GENI no logos

El Museu d’Arqueologia de Catalunya, dins de la seva missió de posar a l’abast de tota la societat el riquíssim patrimoni arqueològic del país i els resultats del seu estudi, vol dedicar una exposició a mostrar les restes arqueològiques des de la perspectiva culinària.

L’alimentació és un tema que desperta cada cop més l’interès de la societat, tant pel que fa a la qualitat del que mengem com a la creativitat gastronòmica i al component identitari de la nostra cuina, que es manifesta especialment en la revifada i la recuperació de la cuina tradicional. Per altra banda, el sector de la cuina i la gastronomia busca constantment nous estímuls per a projectar la seva creativitat o oferir nous productes, i cada cop es fixa més en la cuina del passat com a font d’inspiració.

I l’arqueologia és l’única manera que tenim per conèixer com es menjava abans de l’aparició dels textos escrits. L’arqueologia recupera una gran quantitat de restes que tenen relació amb aquest àmbit, restes del que van menjar els nostres avantpassats, però també dels estris i atuells que feien servir. Restes que ens parlen de l’origen i de l’evolució de molts plats, d’innovacions que encara marquen la nostra cuina i que de ben segur podran servir d’inspiració per a noves creacions culinàries.

Exposició comissariada per en Lluís Garcia, ha estat organitzada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya amb la col.laboració del Campus de l'Alimentació de la universitat de Barcelona, la Fundació Alicia i la Fundació Institut català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

Inauguració el proper 31 de març a les 19h.

Aforament limitat, obligatori confirmar assistència a macvisites.acdpc@gencat.cat

Crèdits de l'exposició >

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)

  • Currently 3.5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 3.5/5 (7 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

GENI CULINARI - ok JPG còpia