Seus

Home / Seus / Barcelona / Activitats / La Nit dels Museus

Comparteix: 

La Nit dels Museus 2017

20 de maig de 2017

Totes les activitats són gratuïtes

Portes obertes de 19 hores fins a la 1 matinada

Activitats per a tots, tria ja totes les que t'interessin!
ullastret 3d-1
Al MAC Barcelona es podrà viure l'experiència immersiva ULLASTRET 3D amb ulleres!!!

Et ve de gust fer una volta per la ciutat ibèrica d'Ullastret ... de fa 2000 anys?. Us oferim la possibilitat de provar en primera persona el projecte Ullastret 3D que s'ha desenvolupat amb una eina de disseny de videojocs. Més informació >

MAC nit museus therm 3 petit
MAC nit museus therm4

Alma Cubrae. Endinsa’t a l’Edat Mitjana de la mà d’Alma Cubrae i els seus espectacles de lluita medieval.Tipus d’activitat: espectacle de recreació històrica.
Des de les 19h estaran al museu per a que la gent es pugui fer fotos amb ells i preguntar-los-hi tot allò que vulguin entorn al món medieval i els cavallers. Des de les 19 a les 23 hores.

Espectacles: 
- Arnés del cavaller:  Una obra didàctica on expliquem com es vestia un cavaller i desmitifiquem llegendes urbanes.  
- Pas d'armes: Els cavallers en temps de pau es retaven en duels per practicar, obra que consisteix en combats reals sense coreografia.
Per a tots els públics

Thermopolium. Gaudeix d'un sopar romà elaborat a partir de les millors receptes de l'època! A càrrec de Vidània Gastronomia amb l'assessorament del Museu d'Arqueologia de Catalunya. Activitat de pagament. Fes clic aquí per veure les 7 estacions. De les 20 a 23 hores.

Offerta Librorum. Aprofita La Nit per comprar les publicacions del MAC a un preu increïble: 1€!!!.

Arqueoescena. Us presentem una seqüència de narracions i episodis teatralitzats sobre la vida quotidiana dels romans i els seus mites. Més informació >

 • 22.30h (Sala de Roma) Musa i Medusa
 • 22.45/23h (Davant porxo dolmen) Històries de la Tarraconense

Tallers familiars

A les 19.30h a 21.30h. Durada: 20 minuts cada taller. Aforament: 20/25 persones

 •  Taller de l’arqueòleg. Aquesta activitat pretén mostrar com és la feina de l’arqueòleg fugint dels tòpics, d’una manera molt més pràctica.
 •  Escola de legionaris. Descobreix el funcionament de la legió romana i converteix-te en un autèntic soldat romà!.
 •  Taller de momificació. Treballarem el món de la mort i les creences reconstruint el ritual de momificació que feien  els personatges que hi participaven, i tot el ritual.

Activitats per adults

A les 19.30h, 21h i 22.30h. Durada: 1 hora cada una. Aforament: 12 persones

 •  CSI MAC. L’activitat, impartida per la Dra. Armentano, té com a finalitat  conèixer la feina de l’antropòleg i la informació que ens ofereixen les restes esquelètiques d’un enterrament. 
 •  Medicina i condiment a la taula romana. Aquesta és una activitat que proposa una interessant i original immersió activa i sensorial en el món romà, en la que mitjançant el sentit del gust i de l’olfacte, el participant s’aproparà d’una manera lúdica al món de les espècies i condiments, elaborant una recepta medicinal senzilla a partir de la recopilació gastronòmica de Marcus Gavius Apicius.
 •  Descobrint les entranyes del MAC: el taller de restauració. Visita al taller de restauració del museu, on la restauradora Isabel Moreno explicarà el seu funcionament i quina és la seva tasca.
 •  Brindem per l’arqueologia. Taller/ tast de cervesa a través del qual podrem conèixer la història d’aquesta famosa (i mil·lenària) beguda.
 • La història a les teves mans. Amb aquest taller podreu tenir a les vostres mans peces ORIGINALS de la col·lecció de MAC!. Posem al vostre abast alguns dels nostres tresors perquè més enllà delseu valor, ens aporten una informació única d’un moment, d’un instant del passat. A través d’alguns dels nostres materials, i sota el guiatge del Dr. Jordi Principal, conservador de les col·leccions d’arqueologia clàssica del MAC, coneixerem algunes curiositats del passat i veurem com era el dia a dia dels romans.

Visites guiades

A les i 22.30h i 23.30 h. Durada: 1 hora cada una. Aforament: 20 persones

 • Fenicis i grecs: els grans colonitzadors del Mediterrani
 • Com vam començar? Un viatge per la prehistòria
 •  Navegants d’aiguamolls

Durant tota la nit, el MAC anirà informant sobre la seva activitat a travès de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram. Els posts que es faran aniran lligats als hashtags: #bcnésmuseu. Segueix el compte de @bcncultura i de @macarqueologia, estaràs al dia de tota l’actualitat de la vetllada.

Creada l'any 2005 pel Ministeri de Cultura i Comunicació, La Nuit des musées, és una ocasió única per conèixer l'altra cara dels museu, fora dels horaris habituals. 

Arqueoescena

  Us presentem una seqüència de narracions i episodis teatralitzats sobre la vida quotidiana dels romans i els seus mites.

Offerta Librorum

Nit dels Museus 2015

16 de maig de 18:30 a 24:00 hores

Thermopolium de La Nit dels Museus

Gaudeix d'un sopar romà elaborat a partir de les millors receptes de l'època! A càrrec de Vidània Gastronomia amb l'assessorament del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Preu: 5 € tiquet (2 tapes i una beguda)