Seus

Home / Seus / Barcelona / Activitats / Altres activitats / VISITA AL POBLAT IBÈRIC DEL CASTELLOT - ESPAI CERETÀNIA DE BOLVIR (CERDANYA) I JACIMENT DE LES COLOMINES A LLÍVIA (IULIA LIBICA)

VISITA AL POBLAT IBÈRIC DEL CASTELLOT - ESPAI CERETÀNIA DE BOLVIR (CERDANYA) I JACIMENT DE LES COLOMINES A LLÍVIA (IULIA LIBICA)

Dissabte 13 de maig de 2017 

Sortida: a les vuit (8:00 h) del Pg. de Gràcia cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes, sota l’edifici de Generali. 

Breu parada per esmorzar, a càrrec de cadascú, en àrea de servei.

Tot seguit: anirem fins al JACIMENT ARQUEOLÒGIC del CASTELLOT de BOLVIR, un dels pocs poblats ibèrics localitzat al Pirineu i el més important dels ceretans trobat a dia d’avui. Hi distingim tres grans etapes: una primera fase ibèrica ceretana seguida d’una segona fase romana, i el repoblament reaprofitant els vestigis d’etapes anteriors. També visitarem el nou ESPAI CERETÀNIA, un centre de difusió del patrimoni arqueològic amb plafons explicatius i vitrines amb objectes trobats a les excavacions.

Tarda: ens aproparem a les excavacions de l’antic fòrum romà de IULIA LIBICA (LLÍVIA), ubicat al bell mig de la vall pirinenca de la Cerdanya, antiga capital dels ceretans, que en època d’August gaudien del privilegi del dret llatí, motiu pel qual se’ls va dotar d’un fòrum amb una plaça porticada, un temple, una cúria i, probablement, una basílica.

Tot seguit, retorn a Barcelona.

NOTA: la visita al POBLAT IBÈRIC de BOLVIR anirà a càrrec d’Oriol OLESTI, director científic de les excavacions i a IULIA LÍBICA (LLÍVIA) a càrrec de personal del museu de Llívia

Preu:  74 €  (tot inclòs)

Per a inscripcions, truqueu al 932 414 142 de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 h. 

Per tal de fer efectiva la reserva, cal fer l’ingrés al núm. de compte corrent CaixaBank – ES34 – 2100 3017 0822 0064 1565.

El preu inclou: autocar, visita guiada als dos jaciments, dinar a l’Hotel del PRADO de Puigcerdà, documentació dels dos jaciments i organització i guia acompanyant de Pol Viatges.

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!