Seus

Home / Seus / Barcelona / Activitats / Altres activitats / Presentació "Working with buried remains at Ullastret (Catalonia): proceedings of the 1st MAC International Workshop of Archaeological Geophysics"...

Presentació "Working with buried remains at Ullastret (Catalonia): proceedings of the 1st MAC International Workshop of Archaeological Geophysics". (Monografies d’Ullastret ; 3)

Dijous 2 de febrer a les 19 hores

L’acte anirà a càrrec de Josep Manuel Rueda, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i de Roger Sala, director i gerent de l’empresa SOT Prospecció arqueològica. 

En el marc de la presentació d’aquesta monografia, l’arqueòleg Roger Sala durà a terme la conferència “Les aportacions de la prospecció geofísica en l’arqueologia catalana: El cas de l’Illa d’en Reixac”.

Després d’un llarg període de treball es presenta aquesta publicació, integrada a la sèrie monogràfica d’Ullastret, amb la voluntat de donar a conèixer el procés de treball i els resultats de la recerca vinculada a un workshop sobre prospecció geofísica aplicada a l’arqueologia, celebrat l’any 2012 a la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya.  

El treball de camp vinculat a aquest workshop es va centrar en l’adquisició de dades a gran escala sobre cartografia d’alta resolució georeferenciada i es va desenvolupar al jaciment de l’Illa d’en Reixac, un dels assentaments que formen part del conjunt arqueològic d’Ullastret.

L’objectiu final d’aquest workshop era el de formar a arqueòlegs i geofísics a les diverses tècniques de prospecció geofísica aplicades habitualment a l’arqueologia: (1) resistivitat elèctrica, (2) prospecció magnètica, (3) georadar, (4) inducció electromagnètica. No obstant, a banda de l’aspecte formatiu, els resultats pràctics han estat molt rellevants i d’una importància científica notable per avançar en el coneixement de la ciutat ibèrica d’Ullastret, especialment des del punt de vista arquitectònic i urbanístic

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

portada monografia Ullastret