Seus

Home / Seus / Barcelona / Activitats / Altres activitats / EL GREC AL MAC 2017

EL GREC AL MAC 2017

Del 10 al 13 de juliol de 2017

El Grec Festival de Barcelona és la principal cita de la ciutat amb el teatre, la dansa, la música i el circ. És un festival amb una llarga tradició que el 2017 arribarà a la seva edició número quaranta-u. El Grec ha esdevingut durant aquest temps no només la principal atracció cultural de l’estiu barceloní, sinó també una referència al calendari europeu de festivals.

La seva denominació pren el nom del principal espai del festival, allà on invariablement s’organitzen les sessions inaugurals: el Teatre Grec de Montjuïc, un teatre a l’aire lliure inaugurat durant l'Exposició Universal del 1929.

El Grec és promogut per l’Ajuntament de Barcelona, que alhora implica un bon nombre d'empresaris i promotors privats de la ciutat, els quals en gran part organitzen els espectacles i n'assumeixen les tasques de producció. El festival es finança amb diners públics, les aportacions dels patrocinadors i la venda d’entrades.

Després de quaranta anys d’història, el Grec Festival de Barcelona s’ha convertit en el primer productor d’espectacles a Catalunya. La seva missió és doble: d’una banda, dóna suport a la producció local i mostra algunes de les millors creacions dels col•lectius i artistes catalans, i de l’altra, vol ser una finestra oberta al món que presenti des de la ciutat les propostes més interessants de diferents països. Actualment el Festival és, de fet, el principal aparador de la ciutat per mostrar espectacles produïts a l'estranger.

CorroC - Escarlata Circus

Circ -  Data d'inici 10/07 Data de finalització 13/07

corroc elgrecalmac 2 còpia

Durant aquesta visita, la senyoreta Coral i el senyor Pedro ens parlaran dels gabinets de curiositats que s'estilaven en altres temps i ens mostraran que, en el museu on ens trobem, estem envoltats d'obres d'art... Si la nostra curiositat és juganera, ens adonarem que som amb els habitants més vells del planeta: les pedres. Escoltant-les ens sentim minúsculs davant la natura, l'univers i la seva història.

I com si es tractés d'una lliçó d'anatomia, reflexionarem sobre les intrigues del cor. Què és un batec? Quantes vegades batega el nostre cor? Quants quilòmetres de vasos sanguinis tenim escampats pel nostre cos? O potser pensarem una mica en la història i, tot viatjant des del temps dels egipcis i els grecs, a l'edat mitjana, a l'època dels pares de la raó i, finalment, als nostres temps, ens preguntarem, com és que, si el cor és un múscul que bomba la sang per tot el cos, ens referim a ell i no pas a cap altre òrgan per parlar d'amor?

A partir d'uns objectes aparentment inerts, ens sorprendrem com infants, aprofundirem com científics i posarem en contacte la imaginació i el coneixement, perquè l'art, com la ciència, també és una eina per conèixer el món.

Més informació i entrades >

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc | Barcelona (Barcelonès)

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

‹‹ Setembre ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30