Ruta dels Ibers

Home / Rutes / Ruta dels Ibers / Els laietans / Ca n’Oliver

Comparteix: 

Ca n’Oliver

A Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), al cim d’un turó de la serra de Collserola es localitza aquest poblat de grans dimensions des delqual els seus habitants dominaven tota la plana vallesana, on es trobaven petits assentaments agrícoles que depenien del poblat.

Imatge de l'interior del museu de ca n'Oliver amb pannells retroil·luminats i escenografia

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver és un conjunt patrimonial clau per conèixer en profunditat la cultura ibèrica laietana. En el Museu s’exposen més de 500 objectes trobats a les excavacions arqueològiques, i al Poblat es poden veure més de 6.000 m2 de restes recuperades i tres edificis reconstruïts.

Ocupat entre el 550 i el 50 aC, Ca n’Oliver va ser un important centre d’acumulació d’excedent agrícola, que va ser la base d’un actiu comerç amb els pobles de la Mediterrània (cartaginesos, grecs i, més tard, romans). Ho testimonien el camp de sitges situat a l’exterior del poblat, i la quantitat i qualitat de materials d’importació localitzats.

La visita a l’exposició Cerdanyola, terra d’ibers és un viatge per descobrir qui eren els ibers, com vivien, com s’organitzaven i per què va desaparèixer la seva cultura. La passejada pel Poblat és una porta oberta al passat, a l’evolució d’aquest assentament ibèric i a la vida quotidiana dels ibers que van habitar aquestes terres.

Més poblats laietans:

Informació pràctica

Horaris i com arribar-hi

Coneguem la cultura ibèrica al poblat de Ca n’Oliver

De pell, vidre  i fusta

Diumenge 16 de febrer, 11.30 a 13.45 h ininterrompudament.

L’activitat és gratuïta, no cal inscripció i està recomenada per a infants majors de 6 anys.

Taller de guarniments personals adreçat al públic familar. Durant l’activitat els nens i nenes amb l’ajut dels adults fabricaran collarets, penjolls i altres objectes d’abillament personal utilitzant pell, vidre i fusta i altres materials, com petxines, pedres o elements vegetals. Aquesta activitat està concebuda perquè els participants descobreixin com es guarnien els homes i les dones en època ibèrica i també les tècniques que feien servir per fer-los i la procedència dels diferens materials que s’empraven.

Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Olvier. 93 692 33 22 / 93 580 45 00 museucanoliver@cerdanyola.cat / facebook poblat ibèric de Ca n’Oliver a Cerdanyola

Programa d'activitats Coneguem la cultura ibèrica al poblat de Ca n'Oliver
prog.Oliver'14.pdf 861,92 kB

separator