Ruta dels Ibers

Home / Rutes / Ruta dels Ibers / Els cessetans

Els cessetans

El país dels cessetans comprenia una part de la costa central catalana, amb les actuals comarques de l’Alt i el Baix Penedès, Garraf, el Camp de Tarragona i probablement una part de l’Anoia.

cessetans

Era una zona poc accidentada i amb una llarga costa, plena de petits assentaments que, com que estaven molt pròxims els uns dels altres, formaven un densa xarxa.

D’aquest territori conegut com la Cessetània ens en parlen, encara que de forma molt breu, els autors clàssics Plini, Polibi i Titus Livi. Hi van tenir lloc els primers enfrontaments entre els romans i els cartaginesos. Les fonts clàssiques ens expliquen que l’escenari de la victòria d’Escipió sobre Hannó, l’any 218 aC, es trobava a les proximitats d’una ciutat anomenada Kissa o Cissis, possiblement situada a Tarragona prop d’aquesta ciutat.

La ruta del país dels cessetans inclou la visita als poblats ibèrics de:

La Ciutadella

Situat a Calafell (Baix Penedès), ha estat reconstruit per tal d'oferir una imatge real de com vivien els íbers.

Olèrdola

La muntanya d'Olèrdola ha estat un enclavament estratègic habitat per l'home de forma discontínua i amb assentaments de diversa intensitat des de l'edat del bronze (poc menys de 4.000 anys enrere) fins ben entrat el segle XX.

 

10 anys fent l'iber arreu de Catalunya!

 

+ info