Ruta dels Ibers

Home / Rutes / Ruta dels Ibers

Comparteix: 

Ruta dels Ibers

La Ruta dels Ibers és un projecte de turisme cultural coordinat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país, així com els pobles que els habitaven.

El desenvolupament de la cultura ibèrica, entre el segle VI aC i el segle I aC, va suposar la incorporació de les nostres terres al concert de les civilitzacions històriques mediterrànies i ens ha llegat un patrimoni arqueològic tan monumental com espectacular.

El territori ibèric estava ocupat per diferents pobles, dels quals coneixem el nom gràcies als textos dels escriptors grecs i romans. La Ruta dels Ibers està formada per 17 jaciments ibèrics musealitzats, estructurats en 7 itineraris que mostren els escenaris propis de cadascuna d'aquests pobles.

La creació de nous productes turístic s’emmarquen en les accions sobre el territori que impulsa el Museu d’Arqueologia de Catalunya de l’Agència Catalana del Patrimoni, amb l’objectiu de millorar el coneixement i la qualitat de l’experiència en la visita dels jaciments ibèrics catalans.

Pobles ibèrics

Jaciments

Ausetans El Casol de Puigcastellet (Folgueroles)
L’Esquerda (Roda de Ter)
El Turó de Montgròs (El Brull)
   
Cessetans La Ciutadella (Calafell)
Olèrdola (Olèrdola)
   
Ilercavons El Castellet de Banyoles (Tivissa)
Coll del Moro (Gandesa)
La Moleta del Remei (Alcanar)
Sant Miquel (Vinebre)
   
Ilergets La Fortalesa (Arbeca)
El Molí d’Espígol (Tornabous)
   
Indigets Castell (Palamós)
Puig de Castellet (Lloret de Mar)
Ullastret (Ullastret)
   
Lacetans El Cogulló (Sallent)
   
Laietans Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès)
Puig Castellar (Santa Coloma de Gramenet)

..