Ruta de l'Art Rupestre

Home / Rutes / Ruta de l'Art Rupestre

Comparteix: 

Ruta de l'Art Rupestre

La Ruta de l'Art Rupestre mostra una sèrie de conjunts excepcionals que ens parlen de la vida a la prehistòria, que van ser creades en alguns casos fa més de 8.000 anys, i que la UNESCO va declarar Patrimoni Mundial per la seva singularitat.

La Ruta de l'Art Rupestre és un projecte de turisme cultural coordinat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya que pretén conservar, investigar i difondre aquest patrimoni. Un art enigmàtic que ens convida a pensar sobre els orígens de la creació artística i els seus autors. La Ruta de l'Art Rupestre forma part de la Red Europea Primeros Pobladores y Arte Rupestre Histórico (REPPARP) que, actualment, incorpora diferents regions del sud-oest d'Europa amb l'objectiu de desenvolupar i promocionar els seus recursos patrimonials en relació al turisme cultural.

Reproducció pìntures

Roca dels Moros del Cogul

Declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, està considerat un dels jaciments d'art rupestre més importants i coneguts de la península ibèrica. Es tracta d'una cavitat que va utilitzar l'home durant uns 5.000 anys.

 
escena de caça

Els Abrics de l'Ermita

El nombre de pintures conservades als Abrics de la Serra del Godall és extraordinari, destacant-ne per la qualitat i la diversitat formal de les representacions. Un llegat certament incomparable.
.

 
   
prades_presentacio

Muntanyes de Prades

L'Art Rupestre de les Muntanyes de Prades és fruit dels desenvolupaments culturals que van tenir lloc durant la prehistòria, a tota l'àrea catalana i al mediterrani hispà. Unes pintures que ens parlen del món real i simbòlic dels nostres avantpassats. 

Contacta'ns

Museu d'Arqueologia de Catalunya
 Passeig de Santa Madrona, 39-41
 Parc de Montjuïc
 08038 Barcelona
 Tel. 93 423 21 49
info@gencat.cat

Escena de dansa (El Cogul)