Recerca

Home / Recerca / Catalunya C14

Catalunya C14

Base de dades radiocarbòniques

C14radioactivo

La base de dades radiocarbòniques de Catalunya és una recopilació de les datacions de contexts arqueològics del nord-est de la península Ibèrica. L'arc temporal comença aproximadament 50.000 anys abans de la nostra era fins l’any 500 abans de la nostra era.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Laboratori de Arqueologia Quantitativa de la Universitat Autònoma de Barcelona han unit esforços per posar a l'abast de tots els professionals interessats, les datacions de carboni 14 tal i com han estat publicades, així com alguna informació contextual de les mostres datades i d’alguns materials arqueològics rellevants que han estat associats. El servei web ofereix, també, informació addicional sobre el mètode de datació per carboni 14, així com un llistat d’enllaços web amb bases de dades similars arreu del món.

El projecte de recopilar totes les datacions absolutes dels contexts arqueològics de la prehistòria catalana ha estat un esforç col·lectiu de molta gent. És un projecte en curs, ja que es pretén mantenir aquesta base de dades actualitzada, incorporant noves datacions i nova informació. Catalunya C14 permet a l’usuari localitzar mostres arqueològiques datades concretes -a través d'informacions usuals com el codi de laboratori o jaciment...-, o bé obtenir llistats de datacions segons el jaciment, la regió natural, i/o el període històric.

Les institucions implicades no poden garantir la precisió de totes les informacions. S’han fet tots els esforços per contrastar les dades, però aquestes estan limitades per la qualitat de les referències bibliogràfiques.