Premsa

Home / Premsa / Actualitat / Retransmissió en streaming / Gravacions en streaming

CONFERENCIES, DEBATS I TAULES RODONES 2017

S'ofereix la possibilitat de gaudir de nou de les conferències, debats i tales rodones desenvolupades al Museu d'Arqueologia de Catalunya mitjançant la seva gravació en directe. Agraïment a tots els ponents i participants la seva col·laboració.

Dijous 15 de juny. Cicle de conferències. En el marc de l'exposició temporal Navegants d'Aiguamolls. "Els camins d'aigua i les embarcacions fluvials a Catalunya". A càrrec del Sr. Vicente Garcia-Delgado Sancho. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 14 de juny. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Indígenes de la costa nord-oest d'Amèrica: societats caçadores-recol.lectores complexes". A càrrec del Dr. Jordi Estévez (UAB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 7 de juny. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Caminant pels carrers de la Ventilla, Teotihuacan, Mèxic". A càrrec del Dr. Ignacio Clemente Conte (IMF-CSIC) i Ermengol Gassiot Ballbè (UAB). Presentació Agnès Lupión, responsable Acció Cultural.

Dijous 1 de juny. Conferència. En el marc de l'exposició temporal Navegants d'Aiguamolls. "Un Empordà molt diferent. Ibers, grecs, fenicis i romans al mig de llacunes, rius i rierols". A càrrec del Dr. Joaquin Ruiz de Arbulo (URV). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 31 de maig. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Arqueologia catalana a Nicaragua. Desenterrant una prehistòria desconeguda". A càrrec del Dr. Ignacio Clemente Conte (IMF-CSIC) i Ermengol Gassiot Ballbè (UAB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 24 de maig. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Projectes etnoarqueològics a la Terra del Foc (1987-2007)". A càrrec de la Dra. Assumpció Vila (IMF-CSIC) i la Dra. Raquel PiDimecres 17 de maig. Cicle de conferències. Missions arqueològiques catalanes a Amèrica. "Projecte La Puntilla (Orcona, Nasca, Ica, Perú). Arqueologia social als assentaments de El Trigal". A càrrec del Dr. Pedro V. Castro (UAB). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 11 de maig. Conferència. En el marc de l'exposició temporal Navegants d'Aiguamolls. "Els vaixells a l'Antiguitat: comerç, pesca i guerra". A càrrec del Dr. Marcel Pujol Hamelink, ESCRBCC. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 20 d'abril. Cicle de conferències. Any Puig i Cadafalch. "La visió de l'arquitectura romana de Puig i Cadafalch". A càrrec del catedràtic de Filologia Clàssica Marc Mayer. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dimecres 29 de març. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA). "Sacrificis humans al Pròxim Orient". A càrrec del Dr. Jordi Vidal Palomino (UAB). Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dijous 23 de març. Cicle de conferències. Any Puig i Cadafalch. "Josep Puig i Cadafalch i l'inici de les excavacions a Empúries". A càrrec de Marta Santos, responsable del Museu d'Arqueologia de Catalunya Empúries.

Dimecres 15 de març. Cicle de master-class a càrrec d'Arqueonet en el marc des Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània antiga (EPOMA). "Les primeres emperadrius bizantines: un nou model de dona poderosa". A càrrec del Dr. Ernest Marcos Hierro (UB). Activitat amb la col·laboració d'Arqueonet.

Dijous 23 de febrer. Conferència. "Agricultura i paisatge: les innovacions tecnològiques de Vilars en el context del Mediterrani Occidental". Impartida per la professora Natàlia Alonso. 

Dijous 16 de febrer. Cicle de conferències. Any Puig i Cadafalch. "L'arqueologia de Josep Puig i Cadafalch. L'arquitectura i l'excavació en la primera meitat del Nou-cents". A càrrec d'Eduard Riu-Barrera, comissariat de l'any J. Puig i Cadafalch 2017. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 2 de febrer. Conferència. "Les aportacions de la prospecció geofísica en l'arqueologia catalana: El cas de l'Illa d'en Reixac". A càrrec de l'arqueòleg Roger Sala. Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

Dijous 26 de gener. Debats a tres. "El vi com a fet social". Ponents: Ruth Troyano: especialista en turisme enològic i sommelier. Marta Domènech: especialista en màrqueting i protocol, sommelier i gerent de l'Hotel-Hostal Sport de Falset. Modera: Joan Gómez Pallarès: catedràtic de literatura llatina a la Universitat Autònoma de Barcelona i director l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica.

Dijous 19 de gener. Conferència. "La comercialització del vi grec i les antigues rutes marítimes del Mediterrani". A càrrec del Dr. Gustau Vivar (CASC). Presentació Josep Manuel Rueda, director del MAC.

  • Currently 4.5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!