Premsa

Home / Premsa / Actualitat / Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l'antiguitat, Premi Auriga 2013 a la millor exposició de món antic

Comparteix: 

Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l'antiguitat, Premi Auriga 2013 a la millor exposició de món antic

Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l'antiguitat, Premi Auriga 2013 a la millor exposició de món antic

30/08/2013

El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha estat guardonat amb el Premi Musa a la millor exposició de món antic que atorga des de fa 21 anys la Revista Auriga. La Revista Auriga, l'única publicació en català dedicada a la divulgació del llegat grecoromà a Catalunya, atorga anualment aquests premis adreçats a tots els territoris de llengua catalana en tres categories: el premi Musa d’exposicions sobre el món antic, el premi Didascàlia d’experiències docents, i el premi Núria Tudela i Penya adreçat als estudiants.

Els guardonats de l'edició d'enguany són cinc: El Museu d'Arqueologia de Catalunya en la categoria Musa; l'Associació de Professors de Llengües Clàssiques de Catalunya (APLEC) per les dues edicions del concurs Odissea en què hi han participat 1.833 alumnes d'ensenyament secundari i batxillerat, i el professor Joan Fontcuberta i Famadas de l'Institut Moianès, de Moià (Bages) pel film 'Ressaca a Atenes. Els orígens de Roma', tots dos en la categoria Didascàlia a experiències docents i, finalment, en la categoria Núria Tudela i Penya, les alumnes de segon de batxillerat Marta Sánchez Soler (Institut Pere Fontdevila de Gironella, Berguedà) i Azahara Clemente Pineda (Institut de Lliçà d'Amunt, Vallès Oriental) pels seus treballs respectius sobre "Reflexions de l'època clàssica en terra de Bergistans" i "La Guerra de Troia a l'òpera".

La directora d'Auriga, Montserrat Tudela, ha destacat que els cinc guardons d'enguany "mostren la vitalitat del món clàssic en el temps de crisi" i afegeix que això "testimonia el pensament propi de la cultura clàssica, com és la recerca constant de tot allò que té a veure amb l'ésser humà en totes les seves expressions de l'actualitat"

L'exposició Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l'antiguitat ha estat comissariada per Teresa Carreras Rossell i dissenyada per l'escenògraf Ignasi Cristià. L’espai és una invitació a descobrir el concepte de la bellesa a l’antiguitat i les tècniques cosmètiques que es van fer servir per assolir la bellesa física del cos humà que ens transcendirà a allò més espiritual. La mirada constant al passat i la tornada al present és un concepte que trobem dins del guió expositiu i que, dins l’espai museogràfic, es materialitza a través d’un joc de transparències; un joc visual que ens permet contemplar l’ideal de bellesa d’una època passada amb l’ideal de bellesa contemporani i que, alhora, ens permet entendre d’on venim per descobrir que els nostres cànons són similars als de l’època clàssica.

L'exposició es pot visitar al MAC Barcelona fins a finals d'any. Cada diumenge oferim visites guiades a l'exposició.

Material relacionat

Dossier de presentació de l'exposició:

Com es va concebre l'exposició:

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comentaris

Els comentaris enviats seran revisats abans de la seva publicació

Vés a l'exposició

Històries de Tocador

Cosmètica i bellesa a l'antiguitat