Premsa

Home / Premsa / Actualitat / Finalitzen les intervencions arqueològiques al vessant meridional de Puig de Sant Andreu (Ullastret)

Comparteix: 

Finalitzen les intervencions arqueològiques al vessant meridional de Puig de Sant Andreu (Ullastret)

Finalitzen les intervencions arqueològiques al vessant meridional de Puig de Sant Andreu (Ullastret)

29/07/2013

Entre els dies 8 i 20 de juliol hem dut a terme la cinquena campanya d’excavacions al vessant meridional del Puig de Sant Andreu d’Ullastret. Aquesta excavació s'emmarca dins el projecte d’estudi del territori d’època ibèrica a Ullastret que realitzem en col·laboració amb la Université Paul-Valéry Montpellier III. Hi han participat de 12 estudiants d’arqueologia de les universitats de Montpellier i de Girona.

Els treballs, iniciats l’any 2009, se situen a l’entorn de la porta 6, una de les portes principals d’entrada a la ciutat ibèrica. Les excavacions han permès documentar una ocupació baix medieval (segles XIV i XV) que es fonamenta sobre estructures ibèriques dels segles IV i III aC.

Amb aquesta campanya confirmem doncs que les estructures ibèriques localitzades al sud de la porta 6 podrien formar part d’un complex sistema defensiu relacionat amb l’accés a l’oppidum (poblat fortificat). A nivell cronològic, aquestes estructures correspondrien a la gran reforma urbanística que es va produir a inicis del segle IV aC i que va suposar un creixement notable en la superfície ocupada per la ciutat. Relacionats amb aquestes estructures també s’han documentat nivells d’ocupació amb fogars i elements de rebuig de tallers metal·lúrgics.

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (4 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comentaris

Els comentaris enviats seran revisats abans de la seva publicació