Premsa

Home / Premsa / Actualitat / El Conjunt Monumental d’Olèrdola present aquest cap de setmana a la fira El Penedès a Barcelona

Comparteix: 

El Conjunt Monumental d’Olèrdola present aquest cap de setmana a la fira El Penedès a Barcelona

El Conjunt Monumental d’Olèrdola present aquest cap de setmana a la fira El Penedès a Barcelona

13/06/2013

Sota el títol Un Penedès de museu, es donen cita aquest cap de setmana els museus de l’àrea del Gran Penedès (Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia) en el marc de l’acció El Penedès a Barcelona, promoguda per l’Acadèmia de Tastavins i amb el suport de la D.O. Penedès. Una fira on tastar els vins, la cultura i el patrimoni penedesenc

Entre aquest patrimoni, destaca el Conjunt Monumental d’Olèrdola, bressol de les primeres arrels històriques de la comarca de l’Alt Penedès. Situat a dalt del turó de Sant Miquel d’Olèrdola, la seva privilegiada situació estratègica, envoltat de cingleres, ha estat element clau de l'ocupació humana al llarg de la història. Des de la prehistòria i, posteriorment, ibers, romans i cristians, han vingut ocupant aquest enclau inexpugnable tot aprofitant la situació de l'indret pel control de la plana penedesenca, i la defensa natural que ofereixen els penya-segats. Al jaciment, s’hi conserva una àrea de premsat del segle XI-XII; un espai de considerables dimensions on es premsava raïm per obtenir vi i un petit celler on es guardava en bótes. 

Aquest cap de setmana doncs, animem a tots els barcelonins a apropar-se a la fira  Penedès a Barcelona, i descobrir Un Penedès de museus, on es mostrarà la gran diversitat i qualitat del patrimoni que s’exposa tant a Olèrdola com a la resta de museus penedesencs. 

escriptura-medieval

Complementàriament a la mostra, divendres 14 de juny de 17 a 20 hores oferim un Taller d’escriptura medieval, en el que infants i adults hauran de desxifrar un missatge ocult en un pergamí d’època medieval, practicant prèviament l’escriptura sobre pergamí amb càlam, un dels utensilis que es feien servir a l’Edat Mitjana. 

 A més d’Un Penedès de museu, la fira ha programat altres activitats destacables com  actuacions musicals, xerrades, trobades de caps grossos i gegants així com de colles castelleres, i una mostra de vins que aplegarà per primera vegada tots els elaboradors de la D.O. Penedès. 

La presentació oficial tindrà lloc divendres 14 de juny a les 16.30 hores al moll del Rellotge del Passeig de Joan de Borbó de Barcelona. Es podrà gaudir de la fira durant tot el cap de setmana de 12 a 22.30 hores. 

Els museus que hi participen són: el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, el Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia, la Fundació Pau Casals del Vendrell, el Museu Cau Ferrat de Sitges, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, el Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç, el Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i la Geltrú, el Museu Deu del Vendrell, el Museu Josep Cañas de Banyeres del Penedès, el Museu Mar i Cel i el Museu Romàntic Can Llopis de Sitges, El Museu Molí Paperer de Capellades, el Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú, el Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès, el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes  de Vilanova i la Geltrú i la Ciutadella Ibèrica de Calafell. 

Descarrega't la notícia en pdf:

  • Currently 3 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 3/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comentaris

Els comentaris enviats seran revisats abans de la seva publicació