Recursos educatius

Posem al vostre abast totes les activitats del Museu d'Arqueologia de Catalunya orientades a centres educatius i us proposem els recursos que podeu utilitzar en línia.

Accediu a continguts que us ajudaran a saber més de l'arqueologia catalana

QUÈ PUC EXPERIMENTAR?

Visita el Museu d'arqueologia de Catalunya, amb tres dels més espectaculars jaciments arqueològics catalans i un monestir romànic del segle XII amb els quals gaudireu d'una experiència única a mesura que us endinseu en com es vivia al passat.

Barcelona, Catalunya abans de Catalunya

Oferim visites a l'exposició permanent i a les exposicions temporals que realitza al llarg de l'any, així com visites, tallers i itineraris urbans relacionats amb les activitats quotidianes dels nostres avantpassats. Destaquem l'ARQUEOlab exterior per fer d'arqueòlegs i els tallers tecnològics per fer d'investigadors per descobrir CSI ossos o els paisatges antics.

Empúries, el jaciment arqueològic grecoromà més important de Catalunya

Dins la oferta educativa de visites comentades trobareu diferents tipologies entre les quals hi ha les visites dinamitzades, amb les que podreu descobrir el jaciment de la mà d'un dels seus antics habitants, o les visites temàtiques, amb les que aprofundireu en aspectes concrets de les antigues civilitzacions.

Sant Pere de Galligants, Girona, un excepcional monestir català

Ofereix la possibilitat de gaudir i descobrir les col·leccions i el monestir romànic, a partir d'una àmplia varietat d'activitats educatives. L'oferta didàctica inclou visites dinamitzades, tallers didàctics i paquets didàctics, una experiència on es combina itinerari més taller. Es treballa amb metodologies experimentals per fer unes activitats motivadores i innovadores. 

Olèrdola, un jaciment arqueològic singular dins d'un parc natural

L'oferta didàctica del Conjunt monumental d'Olèrdola està formada per les següents tipologies: Visites didàctiques, tallers didàctics. Oferim el contacte directe amb el jaciment i les peces arqueològiques originals, a través d’una metodologia basada en l’experimentació, en la que l’alumnat reviu el passat en primera persona.

El poblat ibèric més gran de Catalunya

L'oferta d'activitats didàctiques a Ullastret està formada per visites didàctiques i tallers didàctics. Oferim el contacte directe amb el jaciment ibèric més important de Catalunya i les peces arqueològiques originals, a través d’una metodologia basada en l’experimentació, en la que l’alumnat reviu el passat en primera persona.

.

Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya

Ens mostra l'activitat "Fes d'arqueòleg subaquàtic", que es fa en les piscines del GEiEG, en la qual simulem l'excavació en un vaixell romà submergit. Una experiència sens dubte singular que ens aproxima a una tasca arqueològica que requereix d'habilitats d'immersió.  

Jocs de la Ruta dels Ibers

La Ruta dels Ibers és un projecte de turisme cultural coordinat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país, així com els pobles que els habitaven. Descobreix aquesta cultura amb els jocs que et proposem.

Joc en línia Exploradors del segle XXI

L'activitat "exploradors del segle XXI" es basa en un joc formatiu. Sobre un espai virtual simulant un camp col·lectiu, l'usuari té el repte d'investigar el que hi ha sota de manera no destructiva. L'objectiu és utilitzar el mètode científic i aproximar els participants a les tecnologies no destructives que es fan servir en Arqueologia.


Twitter
Facebook

Què és l'arqueologia?

Què és l'arqueologia?