Catàleg en línia

Exploreu la col·lecció del Museu d’Arqueologia de Catalunya amb el nou Catàleg en línia i navegueu entre peces destacades del mil·lenari patrimoni arqueològic català.

El projecte de Catàleg en línia del MAC posa en disposició del públic la col·lecció arqueològica de les seves seus a través de fitxes documentals amb imatges d’alta definició i models 3D. Per promoure la recerca i el gaudir, és ara possible fer cerques de dades i aplicar filtres com ara: nom, seu, material, tècnica, datació, jaciment i cultura.

La present selecció d’objectes anirà creixent amb el desenvolupament futur de la base de dades del catàleg, incorporant més elements del territori arqueològic català i oferint noves funcionalitats, històries i experiències.

La documentació dels objectes està disponible en tres idiomes, català, castellà i anglès. Les fotografies dels objectes es poden ampliar, fent possible apreciar els seus detalls inclòs textures, tonalitats de colors i inscripcions. L’usuari pot interactuar amb els models tridimensionals, consultar objectes relacionats de la col·lecció i descarregar les fitxes amb les seves dades.

No sabeu per on començar?

Si teniu curiositat com era un biberó al món romà, mireu aquest biberó de ceràmica, i si us agraden les històries bèl·liques dels ibers, aquí veure el primer crani enclavat documentat a Catalunya. Pels gustos més clàssics, recomanem la estàtua d'Esculapi i el seu 3D, i pels més grotescos, el cap de dimoni de l’església de Sant Miquel d'Olèrdola.  

Accediu a l’inici del catàleg des d’aquí


Twitter
Facebook