Exposicions

Home / Exposicions / Exposicions viatgeres / Un espai sagrat

Comparteix: 

Un espai sagrat

Un espai sagrat

La Roca dels Moros del Cogul

L’any 1908 va tenir lloc un esdeveniment clau per a l’estudi de l’art rupestre: el descobriment científic de les pintures rupestres de la Roca del Moros del Cogul (les Garrigues). L’interès que va despertar en la comunitat científica d’arreu d’Europa les va convertir en el motor que va estimular la recerca de les manifestacions rupestres al nostre país, i en un dels conjunts pictòrics més importants de Catalunya i d’Europa. L’any 1998, la Roca dels Moros era declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

L’exposició Un espai sagrat. La Roca dels Moros del Cogul proposa un recorregut per la prehistòria del nostre país a través de les pintures i gravats que conformen el conjunt pictòric de la Roca dels Moros, i explica els diversos significats que s’amaguen darrera d’aquestes pintures rupestres, un art únic i exclusiu de la conca mediterrània de la península Ibèrica i el sud de França. El jaciment s’emmarca en una zona que ha estat habitada per l’home gairebé de forma contínua des del paleolític i, per tant, molt rica arqueològicament.

Exposició disponible

Producció: Museu d’Arqueologia de Catalunya, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), amb la col·laboració de Comissió del Centenari del Cogul.
Comissari: Ramon Vinyas (IPHES)
Informació: Anna M. Garrido. Tel. 93 423 21 49 | agarridof@gencat.cat

Museografia

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comentaris

Els comentaris enviats seran revisats abans de la seva publicació