Exposicions

Home / Exposicions / Exposicions viatgeres / El sexe a l'Época Romana

El sexe a l'Época Romana

 

Sexeromana_large

L’exposició, adreçada a un públic adult, presenta un conjunt de peces d’època romana conservades en museus catalans; reproduccions de pintures del moment, sovint molt explícites, i textos d’autors llatins. El conjunt dóna a conèixer l’univers sexual de l’antiga Roma des de la República fins al segle IV: el sexe en el matrimoni, diferents maneres de fer l’amor, les relacions extramatrimonials, l’art de la seducció, i la sexualitat dels déus, amb qui s’emmirallen els homes.

Aquesta és la primera exposició organitzada per l’Arqueoxarxa que agrupa els principals museus d’arqueologia i jaciments museïtzats de Catalunya, i ha estat dirigida i coordinada pel Museu de Badalona. 

Al llarg de l’exposició, el visitant es trobarà acompanyat en tot moment dels autors clàssics. Els consells d’Ovidi, de Sèneca, de Plaute o de Suetoni serveixen per contextualitzar les peces que s’hi exposen: objectes de tipus religiós o amb finalitat ritual, elements de la vida quotidiana, peces de l’àmbit públic i de la intimitat domèstica. La visita es complementa amb l’exposició permanent del Museu de Mataró “Iluro, ciutat romana”, que ofereix un recorregut per la cultura i la societat romanes, on s’ha fet una selecció d’objectes relacionats amb l’univers sexual dels romans trobats al territori d’Iluro. En destaquen l’escultura de Venus que es va trobar a les termes de Can Xammar o un canelobre de terrissa decorat amb una escena ritual.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES 

L’exposició tindrà tres activitats complementàries.  

  • Currently 4.5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 4.5/5 (3 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!