El MAC

Home / El MAC

Comparteix: 

El MAC

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), recollint la tradició museística en arqueologia des de principi de segle, és fruit de la Llei de museus aprovada el 1990. Com a Museu Nacional, el seu objectiu és conservar, investigar i difondre els vestigis arqueològics que il·lustren l’evolució històrica, des de la prehistòria a l’època medieval. El Museu d’Arqueologia de Catalunya va ser adscrit a l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural l’any 2013.

El MAC és un museu nacional articulat en xarxa, format per les seus de BarcelonaEmpúriesGirona, Olèrdola i Ullastret, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) i el Centre Iberia Graeca. També articula els equipaments vinculats a l'Arqueoxarxa, la Ruta dels Ibers i la Ruta de l'Art Rupestre.

Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya

Encapçalada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, l'Arqueoxarxa està integrada per museus d’arreu de Catalunya que gestionen el patrimoni arqueològic més important de les nostres terres, tant les col·leccions dels seus fons com els jaciments arqueològics que en depenen.

La Ruta dels Ibers. Un model de xarxa de suport al territori

El Museu d'Arqueologia de Catalunya impulsa el projecte de la Ruta dels Ibers amb la creació de propostes per donar a conèixer aquest patrimoni i que potenciessin i canalitzessin el turisme cultural a través de rutes estructurades que fessin comprensibles  els jaciments i els posessin a l'abast de tothom. Amb aquesta voluntat va néixer la Ruta dels Ibers, un conjunt d'itineraris pels principals jaciments ibèrics de Catalunya.

La Ruta de l'Art Rupestre, Patrimoni Mundial de la UNESCO

El Museu d'Arqueologia de Catalunya vol aprofundir en la difusió del patrimoni arqueològic i dels valors històrics, i també vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la seva conservació. És per aquesta raó que el 2005 va presentar la ruta cultural de l'Art Rupestre, que se suma a la dels Ibers, ja existent. 

Pla estratègic MAConline

Millorant la nostra oferta museal