El MAC

Home / El MAC

Comparteix: 

El MAC

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), recollint la tradició museística en arqueologia des de principi de segle, és fruit de la Llei de museus aprovada el 1990. Com a Museu Nacional, el seu objectiu és conservar, investigar i difondre els vestigis arqueològics que il·lustren l’evolució històrica, des de la prehistòria a l’època medieval.

El MAC és un museu en xarxa format per diverses seus i jaciments. Actualment, el formen els museus arqueològics de Barcelona i Girona, la ciutat grecoromana d’Empúries, el conjunt històric d’Olèrdola, el jaciment ibèric d’Ullastret, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) i els poblats ibèrics de Molí d’Espígol (Tornabous), Castell (Palamós), Coll del Moro (Gandesa) i Castellet de Banyoles (Tivissa), juntament amb el jaciment prehistòric de la Roca dels Moros (El Cogul) i la ciutat romana de Iesso (Guissona).

Museu d'Arqueologia de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya, adscrit a l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, té per objecte la gestió de les diverses seus i jaciments del Museu d’Arqueologia de Catalunya i del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Des d’aquesta institució, creada l’any 2003, es pretén impulsar i coordinar al màxim nivell les iniciatives vinculades amb la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni arqueològic del nostre país.

Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya

Encapçalada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, la xarxa està integrada per museus d’arreu de Catalunya que gestionen el patrimoni arqueològic més important de les nostres terres, tant les col·leccions dels seus fons com els jaciments arqueològics que en depenen.

Accedeix a la Xarxa >>

FAÇANA MAC BCN

Acords estratègics del MAC

Pla estratègic MAConline

Millorant la nostra oferta museal

 

presentacio-agencia-cat-pat

Acte de presentació de les activitats de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural pel 2014. Acte presidit pel Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, amb la presència del director de l’ACPC i director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, i el gerent  l’ACPC, Xavier Arola. 10.03.14.