Presentació

Home / Educació / Presentació

Comparteix: 

Presentació

taller escriptura medieval

Les prioritats del Museu d’Arqueologia de Catalunya en la formació de les noves generacions, són la conservació del patrimoni, la creació de coneixement, així com la de vocacions científiques, que esdevenen elements clau en la construcció d’una societat més moderna i amb una identitat cultural compartida. Les propostes educatives i el posicionament dels museus en la educació no formal permeten l'ús dels recursos patrimonials en formats i metodologies de treball molt més obertes, atractives i flexibles. En aquest sentit, el nostre objectiu és donar a conèixer el nostre passat per entendre el present i avançar cap a un futur compartit,  mitjançant la creació i consolidació de recursos educatius que generin un alt valor afegit en els joves i els docents.

Els serveis pedagògics del MAC han preparat per aquest nou curs 2016-2017 un ventall d’activitats didàctiques adaptades a tots els nivells educatius, oferint la seva experiència en el camp de la didàctica per a posar en valor uns jaciments i unes col·leccions excepcionals. Oferim el contacte directe amb els escenaris de la nostra historia, les peces arqueològiques originals, a través d’una metodologia basada en l’experimentació, en la que l’alumnat reviu el passat en primera persona.

taller del gra a la farina

L’oferta educativa inclou una seixantena d’activitats entre tallers, visites i itineraris, desplegades pel territori   -Barcelona, Empúries, Girona, Olèrdola, Ullastret- i en funció de la seva peculiaritat temàtica. Permeten treballar diferents èpoques, des de la prehistòria fins a l’època medieval, així com altres temes transversals i universals com la mort, les creences, la vida quotidiana, els mites, l’art, la tecnologia i altres aspectes relacionats amb les cultures que han anat teixint la nostra història al llarg del temps.  

Sempre amb la col·laboració imprescindible dels docents i dels centres educatius, ens comprometem a contribuir en la formació dels nostres joves mitjançant aquesta proposta educativa, que ara us presentem. 

Us convidem a consultar la nostra oferta educativa, fer ús dels nostres espais patrimonials i dels materials i recursos online que posem al vostre abast. Al llarg del curs, us oferim assessorament, visites gratuïtes per conèixer i preparar la visita així com diverses sessions de treball on compartir les vostres experiències.

Que tingueu un bon curs 2017-2018.

Josep Manuel Rueda Torres
Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya 

Guia d'Activitats i Serveis Educatius

Formulari de contacte

Vols rebre informació
periòdicament?

SESSIONS INFORMATIVES

  • Presentació dels Recursos Educatius 2016 - 2017 a Girona. 
      a la Biblioteca Carles Rahola de Girona
  • Sessió informativa a Barcelona. MAC Barcelona. data i hora a concretar. Cal inscriure's-hi al telèfon 93 424 65 77 o a infomac@gencat.cat.