Agenda

Home / Agenda / La Nit dels Museus

Comparteix: 

La Nit dels Museus

Una cita ineludible

xavier llovera

La Nit Europea dels Museus, el somni d’una nit de maig

La Nit Europea dels Museus, creada el 2005 per iniciativa del Ministeri de Cultura de França, sota l’alt patronatge de l’UNESCO i del Consell d’Europa, ens proposa descobrir els museus de les nostres ciutats en horaris diferents als habituals. En gairebé 40 països del Consell d’Europa, durant una nit, els museus s’engalanen i organitzen visites, tallers, espectacles musicals i de dansa per descobrir i/o redescobrir les altres cares dels museus.  

Així, durant la vesprada i la nit del 18 de maig, reserveu-vos part del vostre temps per deixar-vos transportar dins l’univers intemporal dels museus. Us obrim les portes gratuïtament des de la posta del sol i fins la matinada amb un gran ventall d’activitats i animacions.

A casa nostra, la Nit dels Museus està organitzada per diverses administracions públiques i per diferents associacions museístiques, així com pels propis museus.

Al Museu d’Arqueologia de Catalunya celebrem aquesta nit a les ciutats de Girona i  Barcelona. A Girona, amb l’associació Gironamuseus us convidem a passejar de nit per set moments de la seva història, set tresors, set museus. A Barcelona, us espera una marató de tallers per als mes joves i, en el marc de l’exposició temporal Històries de Tocador, una exhibició de perruqueria romana animada pel prestigiós perruquer català Raffel Pages, qui amb el seu equip ens aproparà al llenguatge subtil dels pentinats que lluïen les dones en època romana.

Des de les 19 hores i fins a l’1 de la matinada us esperem doncs perquè gaudiu amb tots nosaltres del somni d’aquesta nit de maig.

Sigueu Benvinguts i Benvingudes.

Xavier Llovera
Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya

La Nit a Barcelona
La Nit a Girona
Dia Internacional dels Museus