Agenda

Home / Agenda / Dia Internacional dels Museus

Comparteix: 

Dia Internacional dels Museus

La Jornada Mundial dels Museus | dissabte 18 de maig

dim

Arriba la gran festa dels Museus! Per celebrar-ho, obrim les nostres portes gratuïtament perquè descobreixis, redescobreixis i gaudeixis amb el nostre passat. Tens al teu abast els escenaris de la nostra història més antiga, els objectes quotidians que en algun moment van crear i van fer servir els homes i les dones de la prehistòria, els ibers, els grecs, els romans... Objectes plens de memòria que ens apropen als nostres origens.

No dubtis doncs, reserva't aquest dissabte 18 de maig i descobreix els museus de la teva ciutat!

El Dia Internacional dels Museus, creat per l'ICOM (International Council of Museus), es celebra arreu del món des del 1977, amb l’objectiu d’apropar als ciutadans la tasca que fem els museus com a institucions al servei del desenvolupament de la societat, de la cooperació i de l’enriquiment de les cultures. Cada any el Consell Consultiu de l'ICOM escull un tema a partir del qual convida tots els seus membres, tenint en compte les tradicions i singularitats de cada país, a organitzar diverses activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus. El lema de l'edició d'enguany és MUSEUS (memòria + creativitat) = PROGRÉS SOCIAL. 

Jornada de portes obertes
  • MAC Barcelona: de 9.30 a 18.45 h
  • MAC Empúries: de 10 a 18 h
  • MAC Girona: de 10 a 23 h
  • MAC Olèrdola: de 10 a 14 h i de 15 a 20 h
  • MAC Ullastret: de 10 a 14 h i de 15 a 18 h
Històries de Tocador. Cosmètica i Bellesa a l'Antiguitat

Visites guiades a l'exposició temporal de Barcelona per conèixer de ben a prop les històries de tocador de l'antiguitat i posar-nos ben guapos i guapes per al vespre, la Nit dels Museus!

De Museu en Museu

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, els vuit museus que formen la xarxa Una Comarca de Museus, la de l'Alt Empordà s'intercanvien 28 peces! Totes tenen vinculació amb els museus d'acollida. Si vens a Empúries trobaràs exposats dos cremadors de perfums o portaespigues del 50 dC procedents del Museu de l'Empordà; i si vas al Museu de l'Empordà, veuràs exposada una escultura romana emporitana que lluirà fantàsticament bé entre la seva col·lecció escultòrica.

Joies al descobert!

A més de la jornada de portes obertes, us convidem a descobrir algunes de les peces més excepcionals de les nostres col·leccions, les nostres JOIES, que destaquen pel seu interès, per la restauració recent a què ha estat sotmesa, per una nova interpretació o atribució, o potser perquè es conserva habitualment als magatzems i són difícil de veure!

ungüentari doble

Secrets de bellesa

A Barcelona hem analitzat productes cosmètics romans. Un delit pels arqueòlegs!

seca ibèrica

Què significa Untikesken?

Ni més ni menys que "dels indiketes"! la tribu ibèrica d'Empúries. Aquesta moneda ens ho confirma.

Sirenes de pedra

La icona més popular de Sant Pere de Galligants a Girona.

Una campana invertida

43 fragments trobats a Olèrdola, que units, prenen forma de vas de "campana invertida".

Un somriure inconfusible

Un aplic que va pertànyer a un vas excepcional procedent d'Ullastret.

Enllaços relacionats

L'agenda cultural del DIM

qr_agenda

Per no perdre't res, el Departament de Cultura posa a les teves mans tota l'agenda cultural d'aquest gran dia, i amb realitat augmentada!